ReminderNu răspundem de conturi sparte. Detalii aici.

Welcome to B-Zone Community

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

This message will be removed once you have signed in.

Sign in to follow this  
Followers 0
AnxietyTBH

Tara care a interzis TOATE masinile negre pe strazi. Motivul invocat de presedinte este halucinant

2 posts in this topic

Tara care a interzis TOATE masinile negre pe strazi. Motivul invocat de presedinte este halucinant

 

Nu este deloc un banc, chiar daca la prima vedere pare unul foarte sec. In anul 2018, o tara asiatica a interzis circulatia masinilor negre pe strazile capitalei, dupa ce in urma cu trei ani, aceeasi tara a interzis importurile de vehicule vopsite in aceeasi culoare.

In ziua de azi, marii constructori de automobile pun la dispozitia clientilor o paleta larga de culori, iar unele brand-uri chiar le dau acestora ocazia sa-si vopseasca masina in nuanta obiectelor lor favorite. Spre exemplu, in urma cu ceva timp, o clienta Bentley a cerut ca noua ei masina sa fie finisata in culoarea rujului ei preferat.

In ciuda acestei oferte bogate, unii clienti prefera in continuare culorile obisnuite, spre exemplu albul sau negrul. Ei bine, daca esti fanul acestei ultime nuante si sa zicem ca traiesti in Turkmenistan, atunci ai un ghinion cat tine de mare.

De ce? Pentru ca masinile negre tocmai au fost interzise complet pe strazile capitalei Ashgabat. Acest lucru s-a intamplat dupa ce in 2014 au fost interzise geamurile cu tenta fumurie si un an mai tarziu, autoritatile au oprit importurile de autovehicule negre.

Motivul pentru care presedintele a decretat acest lucru este cel putin halucinant. Potrivit publicatiei Chronicles of Turkmenistan, seful statului Gurbanguly Berdimukhamedov este extrem de superstitios si crede ca albul sau oricare alta culoarea deschisa aduce noroc, iar negrul sau alta nuanta inchisa aduce numai ghinion.

Partea si mai tragica este ca unii proprietari de masini negre au aflat despre aceasta masura cand s-au trezit dimineata ca automobilele lor fusesera ridicate de politie. Acestia isi pot recupera masina numai daca semneaza un document prin care se angajeaza sa revopseasca masina intr-o nuanta agreata de presedinte.

Asa cum era de asteptat, toate atelierele specializate si-au dublat preturile, astfel ca pentru o revopsire completa, cei din Turkmenistan vor trebui sa plateasca 1.000 de dolari, in loc de 500 cat era pana acum.

 

Sursa

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0