Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[14 ianuarie] 1819 - naşterea lui Dimitrie Bolintineanu


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

http://dragusanul.ro/wp-content/uploads/Bolintineanu-Dimitrie-Familia-2-din-1865.jpg

 

 

 

 

 

În data de 14 ianuarie 1819, în localitatea Bolintin-Vale, se năștea marele scriitor român, Dimitrie Bolintineanu, o personalitate aparte a istoriei noastre, ce a știut să îmbine cu măiestrie arta poeziei și a prozei, cu lumea politică și diplomatică. Acesta a fost și unul dintre participanții la revoluția din anul 1848 și, mai apoi, ministru de externe, culte și instrucțiune publică.

 

Dimitrie Bolintineanu a devenit cunoscut in lumea literară a vremii odată cu publicarea poeziei „ O fată tânără pe patul morții”. Ulterior, acesta a pus în operele sale amprenta unui spirit revoluționar, dar mare iubitor de țară. Astfel, printre moștenirea lăsată de Bolintineanu în literatura română, cea mai de preț este opera poetică ce cuprinde ciclurile: Legendele Istorice, Florile Bosforului, Basmele, Macedonele și Reveriile.

 

 

SURSĂ: Ana Birchall.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.