Jump to content

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

counterfeit-euro-banknotespreview-605x.jpg

 

 

 

 

 

 

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională ajungând astfel la cea mai slabă valoare din istorie.

 

Anterior, euro a atins cea mai ridicată valoare din istorie față de leu în ultima zi a anului trecut, când Banca Națională a României a anunțat un curs de 4,6597 lei/euro.

 

În ceea ce priveşte raportarea la dolarul american, leul a pierdut teren până la valoarea de 3,8182 lei, cu 4,96 de bani (1,32%) mai mult faţă de cotaţia de luni, de 3,7686 lei pentru un dolar american.

 

În acelaşi timp, francul elveţian a fost cotat la 3,9533 lei, în creştere cu 3,55 de bani (0,9%), comparativ cu valoarea de 3,9178 lei pentru moneda elveţiană, stabilită în şedinţa precedentă.

 

Gramul de aur s-a scumpit, marţi, cu 92,31 de bani (0,65%), până la 163,5981 lei, de la 162,6750 lei, cât s-a anunţat în ziua anterioară, potrivit Agerpres.

 

Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că demisionează din funcţia de premier al României, după ce a pierdut susținerea politică a partidului.

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că a acceptat demisia premierului și că l-a desemnat premier interimar pe actualul ministrul al Apărării, Mihai Fifor.

 

Șeful statului a precizat, totodată, că miercuri invite partidele politice la Costroceni, pentru consultări în vederea desemnării noului premier.

 

Comitetul Executiv Național al PSD s-a reunit, marți la ora 11.00, în ședință, pentru a decide o nouă propunere pe care să i-o înainteze președintelui.

 

Liviu Dragnea, președinte PSD, a precizat luni seara: „Se pare că eu am mână foarte proastă şi nu numai în ceea ce priveşte propunerile de premier, ci încă zece cazuri şi le-am spus colegilor mei astăzi că nu vor face nicio propunere. Eu voi vota propunerea care iese din dezbatere.”

 

 

SURSE: ProTVCapitalmoney.roAvocatNetPS NewsRevista 22economica.netGreatNewsB1Antena 3Neptun TVRadio UnireaARQZiarul de Iaşi.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.