Jump to content

Prima vizită a unui prim-ministru japonez în România. Shinzō Abe: "Am ridicat recent vizele de intrare în Japonia pentru cetățenii români"


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

180116_SHINZO_ABE_iohanbnisCOTROCENI_012_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

 

 

 

 

 

Pentru prima dată în istoria României, un prim-ministru al Japoniei a ajuns în ţara noastră. Din nefericire a dat peste o situaţie fără precedent.

 

Întâlnirea care trebuia să aibă loc la prânz, între Shinzo Abe şi omologul său român, a fost anulată. Mihai Tudose şi-a dat demisia înainte de ora la care ar fi trebuit să-l întâlnească pe premierul nipon, deşi această vizită era demult anunţată şi confirmată pe toate canalele diplomatice. În lipsă de altceva, premierul japonez a mers la Muzeul Satului şi mai târziu s-a întâlnit cu preşedintele României.

 

Premierul japonez Shinzo Abe şi soţia sa au ajuns în România la ora 13:30. Reprezentantul ţării în care punctualitatea este literă de lege a fost pus într-o situaţie extrem de neplăcută. A aflat că ceremoniile de la Palatul Victoria nu mai pot avea loc de vreme ce România nu mai are premier. Aşa că la Guvern a mai ajuns doar o delegaţie formată din oameni de afaceri japonezi.

 

Trimisul Împăratului şi reprezentantul celei de-a treia puteri economice a lumii s-a trezit cu o gaură în program, făcută de vrajbă din PSD. Aşa că a mers până la Muzeul Satului, ca să-şi mai umple timpul.

 

La ora 16 a ajuns la Palatul Cotroceni, aşa cum era programat. În spatele uşilor închise, premierul Japoniei şi preşedintele României au discutat despre dezvoltarea relaţiilor politice, economice şi culturale între România şi Japonia, dar şi despre problema securităţii din regiunea Mării Negre ori a Coreei de Nord.

 

Diplomat, premierul nipon nu a făcut referire la criză politică din ţara noastră şi nici la faptul că programul i-a fost dat peste cap.

 

Shinzo Abe: “Doresc să îmi exprim bucuria de a vizita pentru prima dată, în calitate de premier al Japoniei, ţara dumneavoastră, pe care am avut ocazia să o cunosc în urmă cu 35 de ani, cu ocazia unei vizite private. Îmi pare bine să că am vizita gradina japoneză din Bucureşti şi mulţumesc pentru primirea călduroasă care mi s-a făcut în această ţară.”

Klaus Iohannis: “Este un moment istoric, este prima vizită oficială pe care o întreprinde un prim-ministru al Japoniei în istoria relaţiilor româno-nipone. Vă mulţumesc pentru această vizită care confirmă dorinţa reciprocă de întărire a relaţiei internaţionale de prietenie între ţările noastre.”

 

Marți seara, Klaus Iohannis şi Shinzo Abe au participat la un dineu special, organizat în onoarea premierului Japoniei.

 

 

SURSE: ProTVDC NewsRealitateaDigi24HotNewsPutereabursa.roB1UNIMEDIAziare.comForbesprofit.roPublikaAK-24Ziua de ConstanţaObiectiv de Suceava.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.