Jump to content

[17 ianuarie] 1917 - SUA cumpără Insulele Virgine de la Danemarca cu 25 de milioane de dolari


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru virgin islands flag

 

 

 

 

 

Virgin Islands şi-au primit numele după descoperirea lor de către Cristofor Columb, în al doilea său voiaj către Americi, realizat în 1493 cu ajutorul a 17 nave şi a peste 1.000 de oameni la bord.
 

Insulele au aparţinut, pe rând, Spaniei, Marii Britanii, Olandei, Franţei şi Danemarcei. Compania Danish West India a fost înfiinţată în insula Saint Thomas în 1672 şi in Saint Cohn în 1694. Cele două insule au devenit colonii ale Coroanei Daneze în 1754, sub denumirea de Indiile de Vest. Principala activitate pe aceste insule era cultivarea trestiei de zahăr.

 

În 1867 s-a încheiat un tratat de trecere a acestor insule, contra unei sume de bani, din posesiunea daneză în cea americană, dar tratatul nu a mai fost dus la îndeplinire. Al doilea proiect de tratat s-a încheiat în 1902, dar camera superioară a Parlamentului danez a respins proiectul cu numai un vot în plus, aparţinând unui deputat în vârstă de 97 de ani.

 

Primul Război Mondial a lăsat insulele izolate şi expuse unui eventual atac, ele fiind vizate de forţele germane pentru amplasarea unei baze de submarine. Puse sub presiune, autorităţile daneze au acceptat, după mai multe luni de negocieri, să cedeze insulele pentru suma de 25 de milioane de dolari în aur, echivalentă astăzi cu 580 de milioane de dolari. Tratatul a fost semnat în august 1916 iar plata s-a efectuat la 17 ianuarie 1917. Teritoriile au reprimit denumirea de Insulele Virgine la 31 martie 1917.

 

 

SURSĂ: manager.ro.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

  • BIS aka OldNab changed the title to [17 ianuarie] 1917 - SUA cumpără Insulele Virgine de la Danemarca cu 25 de milioane de dolari
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.