Jump to content

[CICLISM] CHRIS FROOME. Admite că s-a dopat? De ce Chris Froome ar fi dispus să piardă Turul Spaniei și să admită consumul excesiv de Salbutamol


E U S E B I U
 Share

Recommended Posts

Ve3fWv0.jpg

 

Cotidianul italian Corriere della Sera scrie că britanicul Chris Froome este dispus să admită că s-a dopat în Turul Spaniei 2017 pentru a obține o suspendare mai ușoară din partea Uniunii Cicliste Internaționale (UCI). 

Planul ar fi ca Froome să renunțe să se apere în cazul probei de Salbutamol returnate la nivel dublu față de maximum admis în Turul Spaniei 2017 și să primească o suspendare de maximum 9 luni, ceea ce i-ar permite să participe în Turul Italiei din acest an și să își apere tricoul galben din Turul Franței.

Rutierul în vârstă de 32 de ani ar fi luat decizia în urma unei consultări cu soția sa, în condițiile în care "a înțeles că războiul e pierdut și este dispus să semneze un armistițiu onorabil", conform sursei citate. 

Corriere della Sera mai notează că experții UCI au devenit furioși pe motivul prin care avocații lui Froome încearcă să îl scape pe rutier, în condițiile în care apărarea rutierului de la Sky este construită în jurul ideii că organismul rutierului ar fi reținut niveluri nefirești de Salbutamol din cauza dezhidratării și a folosirii intensive a unui medicament împotriva crizelor de astm, motiv pe care doctorii UCI îl consideră cel puțin forțat.

Dacă Froome acceptă să negocieze cu UCI, o eventuală suspendare ar începe de pe 9 septembrie 2017, data când a returnat proba de urină adversă. Britanicul ar putea cere ca suspendarea să fie mult sub cea de doi ani, care se dă în asemenea cazuri, pentru a încerca dubla Giro (luna mai - suspendare de 6 luni) / Le Tour (luna iulie - suspendare de 9 luni) anul acesta.

Totuși, Froome a reacționat pe twitter la articolul italienilor: "Am văzut ce a scris Corriere della Sera - este complet fals", în timp ce echipa Sky, destul de reticentă încă de la începutul scandalului, a refuzat să comenteze.

Conform calendarului de concurs, Sky continuă să pregătească Turul Italiei cu Chris Froome pe post de lider. Cvadruplul campion din Turul Franței se antrenează în acest moment în Africa de Sud, acolo unde face antrenamente imense, de peste 250km, pe care le încarcă pe Strava.

 

Sursa: GSP.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.