Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Noi studii privind efectele radiaţiilor cauzate de semnalul telefoanelor mobile


DerecK KIA ZEW
 Share

Recommended Posts

Departe de a fi ajuns la o concluzie clară, dezbaterea privind riscurile expunerii la radiaţia telefoanelor mobile primeşte „muniţie” proaspătă, după ce un studiu realizat de Insitutul National de Sănătate şi Toxicologie din Statele Unite a arătat că expunerea la doze foarte mari de radiaţie electromagnetică emanată în benzile de frecvenţă folosite pentru comunicaţii 2G şi 3G poate cauza apariţia de tumori canceroase la nivelul inimii şi scăderea în greutate. Însă rezultatele sunt contradictorii, una dintre concluzii arătând că expunerea la unde radio poate chiar să prelungească durata de viaţă a organismelor.

 

samsung.jpg?height=425&width=640

 

În unul din studiile desfăşurate pe şoareci, o parte dintre cobaii de sex masculin au dezvoltat tumori canceroase la nivelul inimii, însă femelele nu au prezentat simptome de nici un fel. Un alt experiment menit să evidenţieze impactul radiaţiei electromagnetice asupra nou născuţilor a relevat o scădere în greutate în rândul şoarecilor expuşi la doze mari de unde radio, însă aceştia s-au dezvoltat normal şi chiar au avut o durată de viaţă mai mare decât grupul de şoareci care nu au fost expuşi la radiaţii.

 

Având în vedere faptul că testele desfăşurate au folosit doze de radiaţii cu mult peste nivelurile acceptate de standardele actuale pentru comunicaţii cu unde radio, este puţin probabil ca efectele întâlnite să apară în urma folosirii de zi a telefonului mobil.

În plus, masa corporală mult mai mare acţionează ca o barieră naturală împotriva radiaţiei electromagnetice, expunerea cea mai mare în rândul oamenilor fiind la nivelul urechii şi coapselor, organele interne fiind destul de bine protejate.

 

Testele nu au inclus şi benzi de comunicaţie 4G, riscurile folosirii conexiunii LTE pentru acces la internet rămânând nedocumentate.

Departe de a ajunge la un rezultat concludent, experimentele de laborator arată că radiaţia electromagnetică emanată de telefoanele mobile şi relee de comunicaţii mobile are un efect neglijabil asupra stării de sănătate, riscurile reale apărând doar în situaţii extreme, la niveluri de expunere la unde radio care nu sunt întâlnite niciodată de utilizatori obişnuiţi.

 

 

 

 

Sursa

Edited by DerecK
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.