Jump to content

WhatsApp este prima aplicaţie de chat cu suport pentru CarPlay pe iOS


 Share

Recommended Posts

whatsapp-carplay-melding.jpg

 

iOS 11 vine cu funcţia „do not disturb while driving”, oprind toate notificările şi apelurile atunci când utilizatorul conduce, însă sistemul CarPlay din maşinile mai noi poate interacţiona cu câteva dintre aplicaţiile uzuale ale telefonului. Până acum, doar Messages putea să interacţioneze cu sistemul din maşină, însă după cel mai recent update şi WhatsApp poate să ofere mesajele pe display-ul sistemului infotainment, iar Siri asigură posibilitatea de a răspunde sau de a le citi atunci când utilizatorul este atent la drum.

 

Apple pune multe restricţii pe interacţiunea CarPlay, siguranţa la volan fiind una dintre obiectivele companiei atunci când acest sistem este în utilizare. Astfel, doar foarte puţine aplicaţii de la dezvoltatori terţi pot comunica cu CarPlay, iar WhatsApp este doar prima aplicaţie lansată de o altă companie care beneficiază de suport. Pentru a activa funcţiile CarPlay pe WhatsApp, este necesară actualizarea din AppStore la versiunea 2.18.20, care în general se face automat atunci când telefonul este pus la încărcat cu funcţia WiFi pornită.

 

Astfel, mesajele necitite pot apărea pe ecranul maşinii, putând fi citite direct de pe ecran sau prin voice-to-text prin intermediul Siri, însă pentru răspunsuri, doar funcţia de dictare este disponibilă, întrucât tastarea unui mesaj ar necesita ca şoferul să nu mai fie atent la drum. Singura altă funcţionalitate este notificarea cu numele celui care a trimis un mesaj nou.

                                                                                                        Sursa.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.