Jump to content

Vremea extrema din SUA produce fenomene bizare. In Florida "ploua" cu iguane


MaryMihai10RPG2
 Share

Recommended Posts

Statele Unite sunt afectate de un val de frig. Daca in nord s-au atins si minime de minus 45 de grade noaptea, sudul a vazut pentru prima data in zeci de ani zapada, mercurul din termometre ajungand pe la 3-4 grade.

In Florida, un stat unde soarele e mereu la el acasa, nu numai oamenii sunt socati de vremea foarte rece si nespecifica zonei, ci si animalele.

Iguanele afectate de temperaturile apropiate de inghet intra intr-un soi de amortire, devin imobile si au inceput sa cada din copacii unde isi duceau linistite existenta pana acum. Asa ca locuitorii le-au pozat sau filmat si glumesc pe retelele sociale ca a inceput sa "ploua" cu iguane.

Washington Post le spune americanilor care gasesc astfel de iguane "inghetate" ca pot sa le mute la soare, pentru ca animalele nu sunt moarte si daca prind o raza de caldura pot iesi din amortire.

Totusi, expertii de la Zoo Miami arata ca iguanele care se trezesc din amortire pot deveni agresive, pentru ca se sperie de oameni, asa ca cel mai bine e sa fie lasate in pace.


The scene at my backyard swimming pool this 40-degree South Florida morning: A frozen iguana. pic.twitter.com/SufdQI0QBx

- Frank Cerabino (@FranklyFlorida) January 4, 2018

The iguanas have a good chance of thawing out if you move them in the sun. Just be careful @CBS12 pic.twitter.com/Qn2w6NFedD

- Maxine Bentzel (@MaxineBentzel) January 4, 2018


Iguanele au fost aduse in Florida ca animale de companie prin anii '60, dar au evadat sau au fost lasate libere de stapani si au inceput sa se raspandeasca si sa se inmulteasca in libertate, asa ca acum sunt o prezenta constanta in natura cu care localnicii s-au obisnuit.

 

DSsnmPsWAAAAKfz.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.