Jump to content
Sign in to follow this  
Theodor Claudiu

Care este scopu proteinelor?

Recommended Posts

4-suplimente-pentru-cresterea-fortei-mus

 

Te-ai săturat că masă ta musculară să nu fie dezvoltată? Vrei să faci în așa fel să „crești”? Dacă răspunsul la întrebare este „da”, atunci trebuie să te asiguri că vei consumă suficente proteine.

 

Care este scopu proteinelor?


Ele au rolul de a completă dietă și de a asigura aportul zilnic de nutrienți. Persoanele active (culturistii și atleții) au nevoie de un număr mai mare de proteine în comparație cu cei care se antrenează ocazional. Proteinele au un rol foarte important în organism, tocmai pentru că sunt folosite la construcția celulei, a țesuturilor și a organelor. Sunt foarte importante pentru asigurarea transportului mai multor minerale și vitamine în sânge sau celule. De foarte multe ori am auzit persoane care ziceau că dacă consumă proteine, nu vor mai trebui să mănânce în cursul zilei. Această afirmație este total falsă, deoarece proteinele vor suplimenta dietă, dar nu o va înlocui!

Mai pe scurt, proteinele se pot numi și o hrană a mușchilor.

 

Care este cantitatea de proteine de care avem nevoie pe zi?
Cantitatea zilnică de proteine pe care trebuie consumată depinde de mulți factori: obiective, antrenamente și dietă. Dacă ești un sportiv sau doar cauți creștere musculară atunci ar trebui să consumi mai multe proteine decât o persoană obișnuită.După diverse cercetări ale unor medici specialiști din Marea Britanie, s-a ajuns la concluzia că nivelul necesar de proteine pentru o bună funcționare a organismului se află situat între 40 și 60 de grame pe zi.
Pe lângă acest lucru, specialiști au ajuns la concluzia că femeile au nevoie de o cantitate mai mică de proteine decât bărbați. Mai pe scurt, o femeie trebuie să consume undeva la 40 – 45 de grame pe zi (de proteină) iar bărbați undeva la 50-60 de grame pe zi pentru a asigura un nivel optim de proteine în corp.

 

Sursa : http://bodynation.ro/proteine/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topic Closed

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×