Jump to content

Statul român vrea să ofere 10.000€ pentru copiii născuţi după 1 ianuarie 2018


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

?u=http%3A%2F%2Fa1.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2018%2F2%2F6%2F730413%2F151800225697117cf0.jpg&w=800

 

 

 

 

 

Vești bune pentru toți copii din România care se vor naște de la 1 ianuarie 2018. Vor primi 10.000 de euro de la statul român, pentru a putea să-și continue studiile, să își deschidă o afacere sau să-și cumpere o casă.

 

Zi de zi, până la vârsta de 18 ani, statul român le va depune într-un cont deschis la CEC Bank, astfel încât cu tot cu dobânzi, la majorat să aibă în buzunar 10.000 de euro. În urma acestei legi ar putea beneficia și basarabenii care dețin cetățenia statului român.

 

În baza legii inițiate de PNR în Parlamentul României, se va crea Autoritatea Naţională pentru Copii şi Tineri, prin intermediul căreia se va derula programul naţional prin care se deschid depozitele bancare pentru toți nou născuții.

 

”Am conceput acest proiect de lege cu gândul la toți copiii care la vârsta de 18 ani vor,  fie să meargă la facultate și familia nu îi poate susține financiar, fie la cei care vor să fie independenți și nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor să își cumpere o locuință. Statul român trebuie să se îngrijească serios de fiecare cetățean în parte, încă din prima zi lui de viață. Această lege e un fel de mulțumire a statului român pentru fiecare nou născut și o garanție că statul se îngrijește de el. Iar la vârsta majoratului, statul român îi oferă un ajutor real prin intermediul căruia poate porni cu dreptul în societate din postura de român major”, a declarat Sebastian Popescu, președintele PNR.

 

Potrivit legii, banii vor putea fi utilizați doar după împlinirea vârstei de 18 ani,  însă cu o condiție: copilul să urmeze 12 clase.

 

Banii vor putea fi utilizaţi doar de către titular, în următoarele situaţii: pentru studii universitare, pentru a-şi deschide o afacere, pentru a-şi achiziţiona o locuinţă sau pentru a se trata în caz de boală ce necesită tratament costisitor.


Legea va fi însoţită de norme de aplicare foarte clare şi foarte stricte care vor stabili condiţiile de acordare a banilor pentru fiecare persoană în parte. Această lege a depozitului bancar la naștere are rolul pe de o parte de a recompensa pe fiecare copil născut în România, cât și de a oferi un start promițător în societate și pentru a sprijini natalitatea și educația.

 

 În caz de deces, banii nu se moștenesc de către altă rudă, ci ei vor fi virați la bugetul de stat.

În plus, pe lângă acest depozit bancar, începând din 1 ianuarie 2018, toţi copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani vor primi lunar, o alocaţie de 300 lei. Începând cu vârsta de 6 ani, alocaţia va fi acordată doar dacă copilul va merge la şcoală.

 

Prin acest proiect de lege, PNR își propune să crească gradul de natalitate din România, să sprijine fiecare copil în educație și realizare profesională, să fie un adevărat suport pentru familiile nevoiașe și mai ales să ofere o adevărată educație pentru fiecare copil.

 

Astfel, gradul de analfabetism va fi redus semnificativ,  iar orice copil având șanse egale de a se dezvolta în societate într-o țară cu adevărat europeană.

 

 

SURSĂ: Antena 1PublikaUNIMEDIATelegrafEvenimentul Zileie-politic.roB1RealitateaRomânia TV.

Link to comment
Share on other sites

  • BIS aka OldNab changed the title to Statul român vrea să ofere 10.000€ pentru copiii născuţi după 1 ianuarie 2018
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.