Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Dragnea: "Preşedintele să aştepte cu maxim interes să se finalizeze ancheta Inspecţiei Judiciare"


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

10763083?author=MIHAI+POZIUMSCHI+%2F+AGERPRES+FOTO

 

 

 

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să aştepte şi el finalizarea anchetei Inspecţiei Judiciare şi este nevoie, totodată, de anchetă parlamentară în ceea ce priveşte activitatea unor instituţii, a declarat luni preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

 

"Eu cred că şi preşedintele, cred, nu îi dau sfaturi, trebuie să aştepte cu maxim interes să se finalizeze ancheta, care înţeleg că a început - ancheta Inspecţiei Judiciare. Nu poate fi trecută cu vederea, nici nu poate fi abordarea că nimic nu s-a întâmplat sau că nimic nu se întâmplă acolo, pentru că sunt lucruri care, dacă se dovedesc reale, sunt foarte grave", a afirmat Dragnea, la sediul central al PSD.

 

Întrebat dacă este nevoie şi de o anchetă parlamentară în ceea ce priveşte "abuzul" unor instituţii, el a răspuns: "Da, este nevoie de o anchetă parlamentară atât în ceea ce priveşte activitatea SPP-ului, şi internă şi activitatea desfăşurată în afara limitelor legale şi constituţionale, cât şi despre relaţionarea unor instituţii şi a unor şefi din diverse instituţii care se pare că acţionează într-un mod ilegal", a detaliat preşedintele Camerei Deputaţilor, care a adăugat că o comisie de anchetă este suficientă.

El nu a dorit să precizeze dacă se referă în mod concret la DNA. "Am spus că se pare că unii acţionează ilegal. Dacă se face această comisiei de anchetă, şi sper să se facă, atunci sper să avem nişte concluzii mult mai serioase", a răspuns Liviu Dragnea, întrebat dacă se referă şi la o comisie de anchetă privind activitatea DNA.

 

Duminică seara, într-o emisiune la Antena 3, procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a susţinut că şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier. "Trebuia desemnat la un moment dat premierul României. Era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest fost ministru. Nu dau nume pentru că nu vreau să spună cineva că am stricat vreo anchetă. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu acel dosar. Explicaţia a fost de genul că, dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi", a povestit Mihaiela Moraru Iorga.

 

Tot duminică seara, Antena 3 a prezentat mai multe înregistrări audio în care erau redate presupuse discuţii dintre procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA - Lucian Onea cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată într-un dosar de corupţie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare.

 

 

SURSE: AGERPRESDigi24Ziarul FinanciarLibertatea.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.