Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[14 februarie] 2005 - deschiderea YouTube-ului


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

File:Logo of YouTube (2005-2006).svg - Wikimedia Commons

 

Cel mai important site de conținut video, YouTube, aniversează astăzi 13 ani. 

 

În urmă cu 13 ani, fondatorii acestuia cumpărau domeniul și pregăteau lansarea unui serviciu care avea să fie cumpărat de Google cu peste 1,5 miliarde de dolari. Acum, 13 ani mai târziu, videoclipul e o componentă indispensabilă a Internetului, informează Agora cu referire la playtech.

 

Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim au decis că vor să aducă ceva nou în online. Toți trei fondatorii au fost angajați ai PayPal.

 

Înainte de a lucra la PayPal, Hurley a studiat la Universitatea Indiana a Pennsylvaniei, iar Chen și Karim au studiat împreună la Universitatea Illinois din orașul Urbana. Numele domeniului, YouTube.com, a fost activat pe 14 februarie 2005, dar site-ul și primele videoclipuri aveau să fie urcate după aprilie 2005.

 

YouTube a venit într-o piață unde existau puține metode simple de încărcare a videoclipurilor pe Internet de către utilizatorii neexperimentați. Cu o interfață ușor de folosit, YouTube a făcut posibil ca oricine care poate folosi un calculator să poată încărca un videoclip și care să fie accesibil unui număr mare de oameni - mii, milioane și chiar miliarde.

 

Marea varietate de subiecte acoperite de YouTube a transformat transmiterea videoclipurilor în una din cele mai importante aplicații ale Internetului.

 

 

SURSĂ: Timpul.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.