Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[15 februarie] 1564 - naşterea lui Galileo Galilei


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru galileo galilei

 

 

 

 

 

Printre realizările sale, amintim îmbunătățirea telescoapelor și observațiile astronomice realizate astfel, dar și suportul pentru copernicanism. Galileo a fost numit „părintele astronomiei observaționale moderne”, „părintele fizicii moderne”, „părintele științei”, și „părintele științei moderne”.

 

De asemenea, Stephen Hawking a spus că „Galileo, poate mai mult decât orice altă persoană, a fost responsabil pentru nașterea științei moderne.”

 

Galileo Galilei a studiat mișcarea obiectelor uniform accelerate, predată în aproape toate cursurile de fizică la nivel de liceu și început de facultate, ca subiect al cinematicii. El a avut numeroase contribuții în astronomia observațională, enumerând, aici, confirmarea prin telescop a fazelor planetei Venus, descoperirea celor mai mari patru sateliți ai lui Jupiter (denumiți în cinstea sa sateliți galileeni) și observarea și analiza petelor solare.

 

 

SURSĂ: Ziua de Constanţa.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.