Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[16 februarie] 1941 - naşterea lui Kim Jong-il


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Kim Jong Il | Biography & Facts | Britannica

 

Kim Jong-il a decedat pe 17 decembrie la vârsta de 69 de ani după ce a condus ţara cu mână de fier timp de 17 ani. Fiul său cel mai mic, Kim Jong-un, care nu a împlinit încă 30 de ani, l-a succedat.

 

La moartea tatălui său, Kim Il-sung, în 1994, Kim Jong-il a introdus politica numită “Songun” care plasa armata la vârful ierarhiei sociale şi o considera prioritate naţională.

 

“Kim Jong-il a consolidat armata poporului coreean fondată şi condusă de generalisimul Kim Il-sung pe calea victoriei şi gloriei, apărând cu onoare ţara socialistă şi destinul naţiunii, aducând servicii care nu pot fi uitate ţării şi stabilităţii lumii”, a adăugat KCNA.

 

Kim Il-sung a fost promovat la rangul de generalisim în 1992 în timp ce Kim Jong-il a fost promovat la rangul de mareşal. Propaganda nord-coreeană susţine puternic cultul familiei Kim, singura dinastie comunistă din istorie.

 

 

SURSĂ: Cap Limpede.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.