Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[17 februarie] 2008 - declaraţia de independenţă a Kosovoului


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru kosovo

 

 

 

Kosovo și-a declarat independența la nouă ani după campania de aviație NATO împotriva Serbiei de 78 de zile.

 

Secretarul de stat american Rex Tillerson a felicitat autoritățile de la Pristina și a lăudat, ceea ce el a numit „eforturile de a edifica o țară stabilă, democratică” și „în care sa fie respectată domnia legii”.

 

98 de state au recunoscut independența Kosovo, dar printre ele nu se numără Serbia și cinci țări ale Uniunii Europene – Spania, România, Slovacia, Ciprul și Grecia.

 

Ieri, preşedintele Serbiei, Aleksandr Vucici, a declarat agenției Reuters că orice decizie legată de recunoașterea Kosovo trebuie să fie luată după consultarea electoratului sârb. Vucici a mai spus și că sârbii nu vor recunoaște independenţa Kosovo în schimbul aderării la Uniunea Europeană, așa cum sugerase recent ministrul german de externe Sigmar Gabriel.

 

 

SURSĂ: Radio Europa Liberă.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

  • BIS aka OldNab changed the title to [17 februarie] 2008 - declaraţia de independenţă a Kosovoului
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.