Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[24 februarie] 1918 - independenţa Estoniei


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Estonia - Wikipedia

 

Estonia a început sâmbătă ceremoniile de marcare a 100 de ani de la proclamarea independenţei sale, printr-o serie de evenimente organizate în special în capitala ţării, Tallinn, notează dpa.

 

''Independenţa Estoniei este acum protejată mai bine ca niciodată, întrucât avem prieteni şi aliaţi. Estonia este parte a lumii libere'', a declarat preşedintele parlamentului estonian, Eiki Nestor, în deschiderea ceremoniilor de la Castelul Toompea, care găzduieşte în prezent forul legislativ estonian.

 

Drapelul Estoniei (trei dungi orizontale în culorile albastru, negru şi alb) a fost arborat pe turnul Pikk Hermann, înalt de 45 de metri, al acestui castel.

 

În cursul după-amiezii, la Tallinn va avea loc o paradă militară, iar seara Muzeul Naţional Estonian din Tartu, al doilea oraş ca mărime din Estonia, va găzdui un concert.

 

La 24 februarie 1918, ţara baltică şi-a declarat independenţa de Imperiul Rus, la sfârşitul Primului Război Mondial. În prezent membră a Uniunii Europene şi a NATO, Estonia făcuse parte pentru aproape două secole din Imperiul Rus.

 

În 1940, Estonia a fost ocupată de trupele Uniunii Sovietice, devenind Republica Sovietică Socialistă Estoniană. Ea şi-a recăpătat independenţa în 1991.

 

 

SURSĂ: AGERPRES.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.