Jump to content

Liiceanu: "Dacă ideea socialistă s-ar transforma în realitate, specia umană ar dispărea cam într-un an de zile"


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Gabriel Liiceanu: „Dacă ideea socialistă s-ar transforma în realitate, specia umană ar dispărea cam într-un an de zile“

 

 

 

 

 

Gabriel Liiceanu şi Horia-Roman Patapievici au deschis, sâmbătă, conferinţele „Despre lumea în care trăim”, organizate de Fundaţia Humanitas Aqua Forte. Cei doi au vorbit despre „splendoarea Europei”, făcând o incursiune în izvoarele culturii europene, şi vorbind despre valorile universale care s-au format în Europa. Aceştia au atins subiecte precum primul moment european, ideea de comunitate, capitalismul sau corectitudinea politică.

 

Gabriel Liiceanu este cel care a deschis evenimentul, trăgând un semnal de alarmă cu privire la discursul public din România care, în momentul de faţă, se reduce, în principal, la talk-show-urile de televiune, la dezbaterile politice (limbajul clasei politice), respectiv la fuxul de ştiri „care năvăleşte peste noi zi de zi”.  Problema este că nu există în acest discurs, vocea specialiştilor. 

 

„În schimb, nu există în discusul public din România ceea ce aş numi vocea specialiştilor, adică a oamenilor care ştiu despre ce vorbesc. Pentru că ceilalţi nu vorbesc neapărat despre ceea ce ştiu”, a spus Gabriel Liiceanu. 

 

 

SURSĂ: Adevărul.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.