Jump to content

Performanţele iPhone 6s, testate înainte şi după înlocuirea acumulatorului


SQ NoTe
 Share

Recommended Posts

 

Apple a confirmat în luna decembrie că aplică anumite „optimizări” telefoanelor iPhone echipate cu acumulatori ajunşi aproape de finalul duratei de viaţă, care însă reduc simţitor performanţele dispozitivelor.

 

Explicaţia oficială este că un acumulator „îmbătrânit” ar putea să nu ţină pasul cu necesarul de energie al dispozitivului, cauzând oprirea spontană a telefoanelor iPhone în momentele când acestea sunt solicitate mai intens. Soluţia găsită este limitarea artificială a consumului de energie şi implicit a performanţelor oferite. Deloc surprinzător, vestea că Apple reduce în mod intenţionat performanţele dispozitivelor de generaţie mai veche a stârnit controverse, punând la îndoială bunele intenţii ale companiei.

 

Soluţia oferită de Apple a fost un cost mai redus pentru înlocuirea la cerere a acumulatorilor şi promisiunea adăugării unei setări pentru dezactivarea „optimizărilor” buclucaşe, într-o versiune viitoare iOS.

 

Cert este că scăderea de performanţă în cazul dispozitivelor afectate este sesizabilă în utilizarea de zi cu zi, fapt confirmat şi prin repetarea testelor de performanţă după înlocuirea acumulatorului. Practic, de la un scor de 2485 puncte în testul Geekbench multi-core se ajunge la 4412 puncte, reflectând un nivel de performanţă aproape dublu.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Dețin un iPhone 6s. Pot să zic că sunt total dezamagit, îmi moare când il scot la rece, după ce îi dau restart, 100%. Se mișcă greu la 5-15%, își da reset din 3 în 3 minute în unele zile, la anu’ trec pe samsung, clar.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.