Jump to content

Oculus Rift a depăşit HTC Vive în rândul utilizatorilor de Steam


SQ NoTe
 Share

Recommended Posts

vr-oculus-vive.jpg?height=358&width=640

 

Dispozitivele de realitate virtuală HTC Vive şi Oculus Rift au ajuns pe piaţă cam în aceeaşi perioadă şi au încercat să atragă acelaşi public: gamerii interesaţi de cele mai noi tendinţe în tehnologie. În timp ce niciunul dintre cele două dispozitive nu s-a vândut precum aşteptărilor, după aproape doi ani pe piaţă, unul dintre acestea pare să iasă „învingător” pe teritoriul celuilalt. Oculus Rift este acum cel mai popular headset de realitate virtuală printre utilizatorii de pe Steam.

 

Oculus Rift vine la pachet cu platforma proprietară Oculus Home, unde jocurile dedicate headset-ului sunt lansate exclusiv. Desigur, utilizatorii de Oculus pot juca şi jocuri de pe Steam folosind headset-ul, multi producători oferind inclusiv compatibilitate în jocurile dedicate HTC Vive şi pentru soluţia de la Facebook. Având în vedere însă că HTC Vive este dispozitivul preferat de Valve, compatibil 100% cu platforma Steam VR, este ciudat să vedem Oculus Rift pe primul loc în topul dispozitivelor VR de pe Steam.

 

Motivele pentru care Oculus a prins acest avans sunt multiple. În primul rând, pachetul Rift + accesorii este mai ieftin cu 200 de dolari/euro decât soluţia de la HTC, iar în consecinţă, performanţa dispozitivului este mai slabă. Cu toate acestea, există mai mult interes din partea Oculus VR să realizeze parteneriate cu dezvoltatori de jocuri, care să producă conţinut exclusiv pentru Rift, astfel adăugând valoare în plus pentru utilizator. Nu în ultimul rând, HTC a anunţat deja o versiune „Pro” a lui Vive, mulţi dintre cei care erau interesaţi de a cumpăra un headset din această gamă aşteptând probabil lansarea noii generaţii şi inevitabila ieftinire a celei vechi. Până în prezent, HTC Vive conducea detaşat topul sistemelor VR de pe Steam.

 

În luna februarie însă, Oculus Rift a ajuns la o cotă de piaţă de 47,31% dintre cei care au participat la sondaj, fiind urmat de Vive cu 45,38%. Pe Locul trei sunt toate dispozitivele Windows Mixed Reality cu 5,36% şi pe ultimul loc modelul Oculus Rift DK2, o versiune beta, lansată cu doi ani înainte ca modelul final să ajungă pe piaţă.

 

Este important de menţionat că nu toţi utilizatorii de pe Steam participă la sondajul privind configuraţiile hardware.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.