Jump to content

Hobby-urile si importanta lor


MaryMihai10RPG2
 Share

Recommended Posts

Adesea, persoanele ce traiesc o viata linistita si lipsita de grijile cotidiene sunt cele care au hobby-uri si investesc timp pentru a-si dezvolta pasiunea. Practicarea unui hobby genereaza multiple beneficii in viata unei persoane precum crestearea calitatii timpului liber, a puterii de concentrare si reducerea stresului. Din aceste motive, nevoia mai mare a unui hobby apare in cazul persoanelor ocupate, suprasolicitate si angajate in multiple activitati pe parcursul zilei.

 

Cu toate acestea, multi dintre noi avem tendinta de a transforma propriul camin intr-un cuib plin de tensiuni si griji cotidiene, nemaigasind astfel timp pentru activitati productive in care ne putem antrena mintea si distrage atentia de la tot ceea ce ne inconjoara. Si da, societatea ne-a transformat cumva in robotei ce actioneaza mecanic, ne-a acomodat cu sunetul alarmei de dimineata si cu timpul pierdut in trafic. Mai mult decat atat, ne-a devenit usor sa lucram noua-zece ore si sa incheiem seara cu doua ore in fata televizorului, devenind astfel sclavii rutinii zilnice.

 

Insa, cu toate ca vei pierde reluarile serialelor preferate si meciul echipei favorite, cultivarea unui hobby, in defavarea televizorului te va mentine activ fizic si mental si iti va administra constant o doza de motivatie.

 

Si daca toate cele enumerate pana acum nu te-au convins, am strans pentru tine o lista de alte opt motive pentru a avea un hobby si a investi timp in acesta:

 

1. Hobby-urile iti ofera oportunitatea de a cunoaste oameni noi

Practicarea unui hobby iti ofera oportunitatea de a cunoaste oameni noi cu aceleasi interese. Te poti inscrie intr-o echipa in cazul in care esti pasionat de sport, ori poti participa la ateliere de pictura sau fotografie daca hobby-ul tau este arta. Astfel de activitati te ajuta sa te inconjori de oameni ce iti impartasesc pasiunea, iti imbunatatesc tehnica si iti largesc orizontul de cunoastere.

 

2. Hobby-urile creeaza conexiuni sociale sanatoase

Traim intr-o lume digitala, in care nici nu realizam cat de usor ramanem izolati in casa, in fata unor dispositive. Un hobby te integreaza in mijlocul oamenilori cu aceleasi pasiuni, iar impartasirea ideilor si schimbul de informatii sunt relaxante, comfortabile si te ajuta sa te apropii de oameni.

 

3. Practicarea unui hobby iti reda increderea in tine

In cazul in care nu iti place locul tau de munca, partenerul de viata nu iti ofera suficiente motive sa zambesti sau pur si simplu te afli intr-o perioada in care ti-ai pierdut drumul in viata, dezvoltarea unui hobby poate fi o modalitate excelenta de a-ti regasi motivatia.

 

4. Un hobby te provoaca intr-un mod pozitiv

Provocarile zilnice de la locul de munca sunt adesea insotite de anxietate, stres si deadline-uri, pe cand practicarea unui hobby iti ofera libertatea de a incerca lucruri noi fara teama de esec. Asuma-ti riscuri si seteaza-ti diferite obiective, precum achizitionarea unei monede rare daca esti colectionar, cresterea rezistentei fizice daca pasiunea ta este sportul sau vizitarea unei insule exotice daca hobby-ul tau sunt calatoriile. In momentul in care iti vei atinge scopul vei observa cum iti va creste stima de sine si cum vei deveni eficient si capabil de success si in alte domenii ale vietii tale.

 

5. Hobby-urile sportive te ajuta sa iti mentii silueta

In cazul in care depui eforturi constante pentru a-ti mentine silueta, un hobby ce implica activitati sportive ar putea sa te motiveze mai mult si sa transforme efortul fizic intr-o activitate placuta si relaxanta. Hobby-uri precum dansul, mersul pe bicicleta, drumetiile, fitness-ul si inotul te ajuta sa ramai la greutatea dorita, te scot dintre cei patru pereti ai biroului si te fac chiar sa economisesti mici sume de bani, cheltuielile pentru astfel de activitati fiind minime.

 

6. Avand un hobby te diferentiezi de restul si devii mai interesanta

Petrecerile si iesirile cu prietenii sunt ocazii excelente de a povesti si a-ti largi cercul de cunostinte, insa putini sunt cei interesati de munca ta de birou si noii tai furnizori. In schimb vei atrage atentia cu peripetiile din ultima drumetie, accidentele din timpul antrenamentelor ori povestea ultimului tablou pictat.

 

7. Hobby-urile te ajuta sa eviti plictiseala

Alege sa ramai interesat, sa inveti lucruri noi si sa iti dezvolti pasiunea in afara timpului de munca, in acest mod eviti plictiseala si previi dezvoltarea comportamentelor distructive, precum statul in fata televizorului si consumul a trei beri pe seara.

 

8. Practicarea unui hobby in timpul liber te transforma intr-un mai bun profesionist la serviciu

Atingerea performantei sau a obiectivelor intr-un hobby genereaza si succesul in plan profesional. Acest lucru se intampla deoarece majoritatea hobby-urilor iti dezvolta atentia, puterea de concentrare si creativitatea. De asemenea, dezvoltarea unei pasiuni pe termen lung presupune stabilirea de obiective, asumarea de riscuri, rezolvarea problemelor, depasirea obstacolelor si colaborarea eficienta cu alte persoane. Odata invatate, aceste lucruri devin usor de aplicat si iti ofera posibilitatea de a face fata si a gasi solutii avantajoase in aproape orice situatie noua si dificila la serviciu.

 

Image result for hobby

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.