Jump to content

Profesorii din SUA vor fi învățați să folosească armele, printr-un program din banii publici


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Efectul masacrului din Florida: Profesorii din SUA vor fi antrenați pentru a purta arme. Administrația Trump vrea să ridice vârsta la care se poate cumpăra un pistol

 

 

 

 

 

Administrația Trump va folosi fondurile Departamentului de Justiție pentru a învăța profesorii și personalul din școli să folosească arme.

 

Potrivit The Guardian, citat de News.ro, oficialii Departamentului pentru Securitate Națională pun la punct,  împreună cu autorităţile din fiecare stat, o campanie de conştientizare privind atacurile armate în şcoli.

 

Astfel, administraţia prezidenţială va colabora îndeaproape cu statele pentru a furniza „antrenamente riguroase pentru folosirea armelor” pentru „personalul şcolar calificat şi voluntar”, a spus Andrew Bremberg, directorul consiliului pentru politici interne al preşedintelui. Nu s-au precizat sumele de bani care vor fi alocate.

 

Totuşi, Casa Albă nu a inclus în noul plan pentru siguranţa şcolilor şi alte propuneri ale lui Donald Trump, cum ar fi ridicarea vârstei legale la care se pot cumpăra anumite tipuri de arme.

 

Donald Trump a intrat în conflict cu Asociaţia Naţională pentru Arme de Foc (NRA) din cauza propunerii de a se ridica limita de vârstă: „Ar trebui să fie toate la 21. Şi NRA ar susţine acest lucru”, a spus Trump în februarie.

 

Dar NRA a rămas fermă pe poziţii şi a depus o plângere vineri prin care contesta legalitatea noilor restricţii de vârstă din Florida privind cumpărarea puştilor. Drept urmare, Trump a hotărât ca o nouă comisie federală privind siguranţa în şcoli, condusă de Betsy Davos, să decidă dacă ar trebui ridicată limita de vârstă.

 

De asemenea, Casa Albă a susţinut o lege care ar îmbunătăţi teoretic sistemul de verificare a antecedentelor pentru cei care cumpără arme de focî încurajând agenţiile federale să respecte legea în vigoare. Pe de altă parte, administraţia nu a susţinut o altă lege care s-ar fi ocupat de lacunele prezente în sistemul de verificare a antecedentelor.

 

Trump a susţinut şi două propuneri de legi care sunt preferate de cei care susţin un control mai strict al armelor de foc. El a făcut apel către state să aprobe ordinele de protecţie împotriva riscurilor extreme, prin care autorităţile dar şi membrii familiei ar putea cere instanţelor de judecată să le confişte armele celor labili psihic şi să nu le mai permită să cumpere altele noi.

 

Legea STOP Violenţei în Şcoli a fost şi ea susţinută de Casa Albă care a cerut Congresului să aloce fonduri pentru a crea programe de prevenire a violenţei în şcoli. Această lege este susţinută de Sandy Hook Promise, o organizaţie non-profit creată de familiile victimelor atacului de la şcoala Sandy Hook din 2012.

 

 

SURSE: ProTVActive NewsDC NewsHotNewsAdevărul.

Link to comment
Share on other sites

Pe de o parte se primește că ești profesor, dar pe de altă parte se primește că ești pistolar. Nici nu mai știi dacă ești acolo pentru a preda lecția sau pentru a trage cu arma.

Acum rolul polției locale și a pazei angajate de intituție de a le oferi securitate unor copii le revine profesorilor. Mai mult accent ar pune pe securitate și pe controlul armelor decât pe instruirea unor cadre didactice de a mânui o armă de foc.

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Blessing şi ce e rău în a-şi putea proteja şi profesorii elevii? Crezi că dacă toţi profesorii ar fi avut o armă şi ar fi ştiut s-o folosească, ar fi fost atât de mare numărul copiilor ucişi în atacuri armate în şcolile americane?

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, BIS aka OldNab said:

şi ce e rău în a-şi putea proteja şi profesorii elevii? Crezi că dacă toţi profesorii ar fi avut o armă şi ar fi ştiut s-o folosească, ar fi fost atât de mare numărul copiilor ucişi în atacuri armate în şcolile americane?

Să privim ultimul atac armat într-o școală americană: Kentucky, 28 ianuarie 2018. Pe teritoriul școlii se aflau 2 paznici înarmați și oricum au fost ucise 5 oameni până ce atacantul a fost omorât. 

Dacă privești nivelul paznicilor în SUA o să vezi că aceștea fac antrenamente mai avansate care includ și tragerea cu armă. Aceștea trebuie să-și menține abilitățile de a mânui o armă și aceasta necesită timp întrucât merg la diverse antrenament, asistă la seminare dedicate ”jobului” său, și altele. Adică, după cum îți dai seama necesită muncă pentru a putea fi la același nivel ca un paznic și evident, nu vorbim doar de mânui o armă, vorbim de cum să poți proteja o persoană de lângă tine care e supusă pericolului, de cum să nu-ți pierde firea într-o situație stresantă cum ar fi un atac armat, de cum să procedezi în cazurile X say Y... Adică, necesită dedicație, antrenare și cunoștinte pentru a fi capabil să poți proteja viața unei persoane. Acum, gândește-te un cadru didactic care înloc să se ocupe 100% asupra profesiei sale (pregătirea temelor, pregătirea orelor) să dedice doar 50% profesoriatului și celălalt 50% antrenamentelor propuse de guvern pentru antrenarea profesorilor. Aceasta va însemna că potențialul educativ al școlilor se va reduce cu 50% și profesorul va fi impus să se ocupe mai mult timp asupra profesiei sale, ceea ce ar stârni nemulțumiri în rândul profesorilor că li s-ar invada timpul liber.

Gândind logic, majoritatea persoanelor care întră în pedagogie sunt persoane ”pașnice” să zicem așa, din punct de vedere psihologic îți asigur că într-o așa situație circa 70 - 80% de profesori vor refuza să tragă, întrucât așa e natura profesorului. Profesorii sunt văzuți ca cei mai buni specialiști când e vorba să comunice cu un elev, din acest principiu majoritatea profesorilor înainte să tragă (chiar dacă o ar face) vor încerca să-l calmeze prin vorbe pe atacant, însă atacantul dacă a ajuns la așa un nivel încât să se prezinte la o școală cu o armă, crede-mă că niște cuvinte nu-l calmează și se pune și în risc viața profesorului. 

Pe lângă asta, mai este posibilitatea ca armele profesorilor să poată ajunge în mâna unor elevi. Unui elev de 13 ani îi este mult mai greu să dobândească o armă de la un magazin sau de pe un site licenziat, decât să o fure de la un profesor. Evident, nu neg faptul că acestea ar putea fi bine protejate, însă nimeni nu-ți poate asigura că nu vor fi cazuri unde elevul să nu pună mâna pe o armă fără conștiențământul profesorului. Și dacă ar exista faptul că arma să fie pusă într-un loc bine protejat, unde ar avea acces doar cele mai înalte cadre didactice ale instituții, această nu va evita că atacantul să omoare câțiva elevi sau profesori în timp ce majoritatea profesorilor fug către camera unde se află armele protejate.

În plus, chiar și un pistolar bun are riscul de a trage într-un civil inocent în caz de un atac armat, nu suntem John Wick ca să avem o precizie de 101%, suntem persoane și putem comite unele greșeli fatale cum ar fi un profesor să ucidă accidental un elev înloc de atacantul. Aceasta nu-i va crea probleme doar profesorului, ci va crea și probleme la nivel de stat. Gândește-te ce bătaie de cap pentru organele legislative să modifice legi speciale pentru așa cazuri.

Toate acestea doar că statul refuză să mărească numărul polițiștilor și a securității prin instituțiile educative. Evident, pentru armată se găsesc bilioane de dolari dar pentru crize sociale nu se găsesc nici 20 de milioane.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Blessing said:

după cum îți dai seama necesită muncă pentru a putea fi la același nivel ca un paznic și evident, nu vorbim doar de mânui o armă, vorbim de cum să poți proteja o persoană de lângă tine care e supusă pericolului, de cum să nu-ți pierde firea într-o situație stresantă cum ar fi un atac armat, de cum să procedezi în cazurile X say Y... Adică, necesită dedicație, antrenare și cunoștinte pentru a fi capabil să poți proteja viața unei persoane. Acum, gândește-te un cadru didactic care înloc să se ocupe 100% asupra profesiei sale (pregătirea temelor, pregătirea orelor) să dedice doar 50% profesoriatului și celălalt 50% antrenamentelor propuse de guvern pentru antrenarea profesorilor. Aceasta va însemna că potențialul educativ al școlilor se va reduce cu 50% și profesorul va fi impus să se ocupe mai mult timp asupra profesiei sale, ceea ce ar stârni nemulțumiri în rândul profesorilor că li s-ar invada timpul liber.

Ai dus-o la extrem... profesorii au nevoie de câteva ore de instruire privind mânuirea armelor şi atât. Dacă fiecare profesor ar avea o armă la el, pe care să ştie cum s-o folosească, sunt sigur că numărul victimelor ar fi mult mai mic.

 

1 hour ago, Blessing said:

dacă ar exista faptul că arma să fie pusă într-un loc bine protejat, unde ar avea acces doar cele mai înalte cadre didactice ale instituții, această nu va evita că atacantul să omoare câțiva elevi sau profesori în timp ce majoritatea profesorilor fug către camera unde se află armele protejate.

Ar trebui să fie câte o armă în fiecare clasă, pusă într-un fel de seif, la care doar profesorii ştiu cifrul, şi care să fie schimbat lunar.

 

1 hour ago, Blessing said:

În plus, chiar și un pistolar bun are riscul de a trage într-un civil inocent în caz de un atac armat, nu suntem John Wick ca să avem o precizie de 101%, suntem persoane și putem comite unele greșeli fatale cum ar fi un profesor să ucidă accidental un elev înloc de atacantul.

Dacă tu eşti în clasă, duci toţi elevii în spatele clasei şi stai cu arma în dreptul uşii. Ce e aşa greu?

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, BIS aka OldNab said:

Ar trebui să fie câte o armă în fiecare clasă, pusă într-un fel de seif, la care doar profesorii ştiu cifrul, şi care să fie schimbat lunar.

 

=)) doamne omule m-ai facut sa rad de nu am mai putut

viata reala nu e ca pe samp frt

 

ideea asta cu armele in scoli e cam proasta, ma refer ca unii profesori ar putea face abuz si ar putea iesi mai rau

dar in loc sa bage banii in ai instrui pe profesori de ce nu ar angaja si ei mai multi paznici? e penibila chestia asta

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, BIS aka OldNab said:

Ai dus-o la extrem... profesorii au nevoie de câteva ore de instruire privind mânuirea armelor şi atât. Dacă fiecare profesor ar avea o armă la el, pe care să ştie cum s-o folosească, sunt sigur că numărul victimelor ar fi mult mai mic.

Nu discutăm doar armele ca o metodă de a preveni numărul victimilor, discutăm subiectul la un nivel mult mai aprofundat pentru a vedea ce impact vor avea acestea și la nivel educațional.

Ca să dobândești unele abilități decente e nevoie să te antrenezi în permanență.  Pentru ca profesorii să-și poată menține aptitudinele necesare pentru a mânui o armă e nevoie de antrenamente permanente, la fel ca orice, dacă un timp nu practici activitatea x îți pierzi aptitudinele. În plus, să zicem că dacă un cadru didactic muncește în jur de 40 de ore săptămânal, aceasta ar însemna că vreo 10 ore din timp vor fi dedicate antrenării, ceea ce ar însemna că s-ar pierde 25% din potențialul educativ al școlii. În caz că rămânem la 40 de ore pentru educative și în schimb adăguând 10 ore pe deasupra celor 40 ale profesorului, asta ar însemna că dacă profesorul are liber 20 de ore săptămânal pentru a se găti pentru lecții, acestea s-ar reduce la 10 ducând din nou la o pregătire insuficientă care ar reduce potențialul educativ. Noi fiind încă tineri suntem capabili să învățăm lucruri rapid însă un profesor de 40 de ani aproximativ, nu e într-atât de adaptabil ca noi și cu atât mai puțin dacă acestuia îi displac armele. Nu mai e într-atât de simplu cum ți se pare, ”Îi antrenăm 2 - 3 ore și gata, sunt pregătiți pentru tot restul vieții”. Viața reală nu e ca în Call Of Duty, o armă necesită o responsabilitate enormă și cu atât mai mult odată ce o vei folosi în împrejurări aglomerate de persoane.

Adică profesorului acum îi revin numeroase atribuții: pedagog, pistolar, și cine știe, dacă o ținem tot așa poate adăugum și învățarea medicinii prin rândul profesorilor că e posibil un copil să se afle între viață și moarte într-un atac armat. Poate îl mai învățăm și metodologii strategice militare pentru ca profesorul să se poată mișca mai eficient pe campus pentru a-l doborâ pe individul înarmat, și tot așa. Zici că ai fost la universitatea pedagogică, dar ai impresia că mai degrabă ai fost la niște antrenamente Kingsman. În plus, potențialul unui profesor înloc să fie profitat pentru a se aprofunda mai mult în materia sa ca să devină un specialist mai bun, acestuia îi este consumat potențialul pentru alte activități făcându-l un individ well-rounded. Logic ar fi că fiecare specialist să fie cel mai bun în materia sa, medicul în medicină, avocatul în drept, economistul în economie și nu medicul în drept, avocatul în medicină și economistul în cosmitologie.

 

Deci, nu e cu mult mai bine să-l lăsăm pe profesor să-și facă meseria tradițională care a făcut-o timp de 2000 de ani fără să-l amestecăm în arme și în schimb, să creăm mai multe posturi de paznici și polițiști, astfel creând noi locuri de muncă salariate și instruindu-i pe acești polițiști și paznici ca să fie la un nivel profesional cât mai înalt? Dacă compari ălea 10 ore ale profesorilor, cu cele 20 - 30 de oreale a paznicilor și a polițiștilor dedicată instruirii, evident că al 2-lea tip de profesioniști vor fi la un nivel mult mai înalt și cu atât mai mult odată ce majoritatea persoanelor care aplică la aceste joburi știu că esența jobului său nu e de a învăța elevi, ci de a le oferi securitate cetățenilor.

2 hours ago, BIS aka OldNab said:

Ar trebui să fie câte o armă în fiecare clasă, pusă într-un fel de seif, la care doar profesorii ştiu cifrul, şi care să fie schimbat lunar.

In love with Hollywood.

 

2 hours ago, BIS aka OldNab said:

Dacă tu eşti în clasă, duci toţi elevii în spatele clasei şi stai cu arma în dreptul uşii. Ce e aşa greu?

Vai, îți pare că într-un atac armat elevii vor sta liniștiți în clasă? Crezi că lumea e într-atât de disciplinată în situații de panică? Gândindu-mă că pentru un profesor un atac armat deja e ceva stresant, să aibă o armă în mână capabilă să-i ia viața unui elev face ca situație pentru el să devină cu mult mai stresantă, putând duce la cazuri în care să tragă accidental într-un elev inocent de pe campus. 

 

Edited by Blessing
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Dani aka Ceausescu said:

viata reala nu e ca pe samp frt

Ce treabă are SA:MP-ul cu ce am zis eu?

 

2 hours ago, Dani aka Ceausescu said:

dar in loc sa bage banii in ai instrui pe profesori de ce nu ar angaja si ei mai multi paznici? e penibila chestia asta

Pentru că ar costa foarte mult să ai 50 de paznici la fiecare şcoală?

 

1 hour ago, Blessing said:

Ca să dobândești unele abilități decente e nevoie să te antrenezi în permanență.  Pentru ca profesorii să-și poată menține aptitudinele necesare pentru a mânui o armă e nevoie de antrenamente permanente, la fel ca orice, dacă un timp nu practici activitatea x îți pierzi aptitudinele.

aptitudinile* şi ai scris mai sus "atacantul" (corect e atacatorul).

 

Revenind, trasul cu arma e ca mersul cu bicicleta. Dacă ai câteva ore de practică (nu 2-3, 20-30) nu-l uiţi toată viaţa. :)

 

1 hour ago, Blessing said:

înloc să fie profitat pentru a se aprofunda mai mult în materia sa ca să devină un specialist mai bun, acestuia îi este consumat potențialul pentru alte activități făcându-l un individ well-rounded

în loc*. 20-30 de ore de pregătire se pot face în 2 săptămâni :))

 

1 hour ago, Blessing said:

Deci, nu e cu mult mai bine să-l lăsăm pe profesor să-și facă meseria tradițională care a făcut-o timp de 2000 de ani fără să-l amestecăm în arme și în schimb, să creăm mai multe posturi de paznici și polițiști, astfel creând noi locuri de muncă salariate și instruindu-i pe acești polițiști și paznici ca să fie la un nivel profesional cât mai înalt?

Nu pot spune că nu e, dar te-ai gândit la costurile pe care le presupune aşa ceva?

 

1 hour ago, Blessing said:

In love with Hollywood.

Nu chiar. La mine în şcoală erau nişte cutii în care se aflau tabletele. Profesorii aveau cheia şi deschideau când doreau ca să ia tableta pentru a o folosi în timpul orei. N-ar fi imposibil să fie o cutie cu seif, ca să nu poată fi spartă de un ţânc prea uşor. Mă îndoiesc c-o să vină cu explozibil ca să spargă seiful să ia arma.

 

1 hour ago, Blessing said:

Vai, îți pare că într-un atac armat elevii vor sta liniștiți în clasă?

Cum sunt simulări de cutremur, după care elevii ştiu că trebuie să se pună sub bănci, aşa ar putea fi şi simulări ale atacurilor armate.

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, BIS aka OldNab said:

Cum sunt simulări de cutremur, după care elevii ştiu că trebuie să se pună sub bănci, aşa ar putea fi şi simulări ale atacurilor armate.

În cazul simulărilor n-ai panică.

 

9 hours ago, BIS aka OldNab said:

Nu pot spune că nu e, dar te-ai gândit la costurile pe care le presupune aşa ceva?

Se reduce un procentaj din capitalul destinat armatei, care-l investești în ”așa ceva”.

 

9 hours ago, BIS aka OldNab said:

Nu chiar. La mine în şcoală erau nişte cutii în care se aflau tabletele. Profesorii aveau cheia şi deschideau când doreau ca să ia tableta pentru a o folosi în timpul orei. N-ar fi imposibil să fie o cutie cu seif, ca să nu poată fi spartă de un ţânc prea uşor. Mă îndoiesc c-o să vină cu explozibil ca să spargă seiful să ia arma.

 

9 hours ago, BIS aka OldNab said:

20-30 de ore de pregătire se pot face în 2 săptămâni

Minim de 2 - 3 ori lunar trebuie să-i antreneze ca să-și menține aptitudinele, deci 10 ore pe lună se duc doar pentru antrenamente. Probabilitatea pentru un atac armat sunt de 0.00001%. Timp de un an, să zicem că 120 ore sunt pierdute doar pentru antrenamente. 120 de ore din timpul liber ale profesorului sunt consumate. Se merită să le consumi timpul a 3,848,270 profesori pentru ceva care probabilitatea să se întâmple e de 0.00001%? În plus, luând în considerare că în 2010 în SUA erau un total de 100.000 școli, decât să le mărești salariile celor 3,848,270 profesori pentru aceste 120 de ore în plus, deja mai bine angajezi niște paznici. Compară, să le plătești în plus la în jur de 4M de persoane și să le plătești la 100.000 - 200.000 paznici. 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Blessing said:

În cazul simulărilor n-ai panică.

Şi chiar de n-ar fi o simulare, elevii, ştiind ce trebuie să facă, vor sta tot sub bănci. Cine nu respectă instrucţiunile e pe propriul lui risc.

 

2 hours ago, Blessing said:

care-l

pe care*

 

2 hours ago, Blessing said:

Se reduce un procentaj din capitalul destinat armatei

Ce treabă are armata cu paznicii?

 

2 hours ago, Blessing said:

Minim de 2 - 3 ori lunar trebuie să-i antreneze ca să-și menține aptitudinele

aptitudinile*

 

Nu, nu trebuie să se antreneze lunar. Ţi-am zis mai sus că e ca mersul pe bicicletă, nu-l uiţi odată ce l-ai învăţat.

 

2 hours ago, Blessing said:

Se merită

merită*

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, BIS aka OldNab said:

Ce treabă are armata cu paznicii?

Locul unde este destinat cel mai mare capital a guvernului SUA.

 

5 hours ago, BIS aka OldNab said:

Nu, nu trebuie să se antreneze lunar. Ţi-am zis mai sus că e ca mersul pe bicicletă, nu-l uiţi odată ce l-ai învăţat.

Afirmațiile tale pe lângă cele a unui membru NRA sunt nimic și cu atât mai puțin când acestea sunt contradictorii.

„However, the reality is that shooting skills, like many other skills, are perishable. Just as athletes have to work out regularly to maintain their conditioning, a person who carries should be working out their shooting skills fairly regularly

While the precise frequency necessary to do that may be a subject of some debate, consensus is something like once to twice per month. It's not so often that the average person can't get out and do it, but it isn't so infrequent that any skill acquired by doing so will diminish” (l)

 

5 hours ago, BIS aka OldNab said:

Cine nu respectă instrucţiunile e pe propriul lui risc.

Scuze? :))

22 hours ago, BIS aka OldNab said:
23 hours ago, Blessing said:

În plus, chiar și un pistolar bun are riscul de a trage într-un civil inocent în caz de un atac armat, nu suntem John Wick ca să avem o precizie de 101%, suntem persoane și putem comite unele greșeli fatale cum ar fi un profesor să ucidă accidental un elev înloc de atacantul.

Dacă tu eşti în clasă, duci toţi elevii în spatele clasei şi stai cu arma în dreptul uşii. Ce e aşa greu?

Odată ce nu există instrucțiuni, toți sunt pe propriul risc întrucât fiecare acționează după propriile stimulări. Deci, din primul meu argument reiesă că un profesor poate ucide accidental un elev care e pe propriul său risc. În caz că unii elevi respectă instrucțiunile și alți elevi se abat de la ele aceștea sunt încădrați în cateogria persoanelor ce se află pe propriul risc, exact ca cei din cazul prezentat de mine. Deci, apare din nou idea că un profesor poate să tragă accidental într-un elev inocent. 

 

P.S. În cazul de față sunt prea indiferent față de gramatică încât să-mi recitesc întregile pledoarii pentru a căuta greșeli gramaticale. Nu te consuma aiurea, că nu se merită, la fel cum nu-mi consum nici eu timpul aiurea pentru a reciti totul cu scopul de a căuta greșeli gramaticale. Dacă dezbat ceva, cum e în cazul ăsta, interesul prevalează asupra ideilor și argumentelor, atât timp cât îmi înțelegi ideile, nu cred că-și are rostul să o dai în gramatică. Bineînțeles, dacă te fac să te simți mai bine sau te ajută cu ceva, atunci sure, go for it.

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Blessing said:

Afirmațiile tale pe lângă cele a unui membru NRA sunt nimic și cu atât mai puțin când acestea sunt contradictorii.

Dacă vrei să fii profesionist da, trebuie să te antrenezi constant. Dacă vrei doar să ştii cum funcţionează o armă şi cum să nimereşti un om la 2 metri în faţa ta, nu e nevoie.

 

17 minutes ago, Blessing said:

Scuze? :))

Păi dacă ştii că tre' să stai sub bancă şi tu te "aventurezi" pe hol, îţi asumi faptul că rişti să fii împuşcat. Fie de atacator, fie de profesor. Ce nu-i clar?

 

18 minutes ago, Blessing said:

nu se merită

Nu merită*. Eu nu corectez ca să-mi arăt superioritatea, ci în speranţa că voi îmbunătăţi gramatica celuilalt.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, BIS aka OldNab said:

Păi dacă ştii că tre' să stai sub bancă şi tu te "aventurezi" pe hol, îţi asumi faptul că rişti să fii împuşcat. Fie de atacator, fie de profesor. Ce nu-i clar?

Acum mi-e clar, profesorul poate să-l ucidă pe elev. Asta căutam.

 

9 minutes ago, BIS aka OldNab said:

Nu merită*. Eu nu corectez ca să-mi arăt superioritatea, ci în speranţa că voi îmbunătăţi gramatica celuilalt.

Apreciez.

 

Personal văd dezbaterea finalizată. Succes.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.