Jump to content

Forumul a fost actualizat. Informații probleme moderatori aici

Sign in to follow this  
Hawx

Spotify este acum disponibil în România

Recommended Posts

QJ8ucDT.jpg

 

 

Spotify, unul dintre cele mai cel mai populare servicii de streaming de muzică din lume, este acum disponibil şi în România. Lansarea vine după mai multe zvonuri şi amânări, acesta fiind probabil ultimul serviciu foarte mare de conţinut digital care nu avea o prezenţă oficială la noi în ţară.

Săptămâna trecută, Spotify a ţinut un eveniment de prezentare în Bucureşti, unde doi reprezentanţi ai companiei, Prezemek Pluta, Markets Operations pentru Europa de Sud şi Est, şi Marcel Grobe, Head of PR & Communications pentru regiunea noastră, au detaliat întregul serviciu şi particularităţile pentru ţara noastră.

 

Cât costă Spotify în România?

 

Spotify este un serviciu care oferă posibilitatea de a asculta muzică atât în mod gratuit, cât şi pe bază de abonament. Cei care optează pentru un abonament lunar vor plăti 5 euro pe lună pentru acces nelimitat la întreaga librărie de muzică, la capabilităţi extinse în aplicaţia de mobil şi alte câteva avantaje.

 

Care sunt diferenţele între conturile Spotify gratuite şi cele Premium?

 

Utilizatorii care nu doresc să plătească un abonament lunar la Spotify se pot bucura de acces gratuit la întreaga librărie de muzică, cât şi la toate funcţiile principale ale serviciului, precum playlist-uri zilnice, playlist-uri săptămânale şi recomandări, plus toate celelalte liste realizate fie de către algoritmii proprietari ai Spotify, fie de către echipa editorială.

Întrucât accesul la Spotify este gratuit pentru aceste conturi, compania va recupera costurile prin afişarea de reclame sub formă de bannere, sub forma unor clipuri video, sau chiar sub formă de reclame audio, precum cele de la radio. Există deja un parteneriat local cu furnizori de publicitate, deci reclamele vor fi adaptate publicului din România.

 

Utilizatorii care plătesc abonamentul Premium nu vor primi reclame în cadrul aplicaţiei şi au acces la câteva funcţii mai avansate. De exemplu, vor putea descărca muzica local, pentru a o putea asculta şi fără o conexiune la internet. De asemenea, în aplicaţia de mobil, aceştia pot reda orice melodie vor, oricând, chiar şi offline, lucru imposibil pe conturile free. Un cont „free” poate doar să acceseze liste de redare în modul „shuffle” şi are posibilitatea de a schimba piesa de un număr limitat de ori pe zi.

 

Nu în ultimul rând, utilizatorii Premium au acces şi la muzică la o calitate superioară, care consumă mai mult trafic de internet, desigur.

Toţi utilizatorii noi de Spotify vor putea să beneficieze de o lună gratuită de Premium, după care pot opta să renunţe la abonament, sau să plătească în continuare. Pentru început, Spotify în România nu va oferi abonamente pentru familii, nu vor oferi carduri pre-pay pentru abonamente în magazine şi nici nu au un parteneriat stabilit cu operatorii telecom. Pentru a înscrie un cont Premium este necesară utilizarea unui card de credit.

 

Ce muzică şi conţinut se găseşte pe Spotify în România?

 

Întreaga librărie Spotify este disponibilă în toată lumea. Compania nu limitează conţinutul în funcţie de regiune, deşi artiştii care publică muzică pe Spotify au opţiunea de a bloca accesul anumitor ţări. În acest moment niciun artist sau casă de discuri nu foloseşte aceste limitări.

Pentru lansarea din România, Spotify a încheiat parteneriate cu toate casele de discuri mari din România, deci muzica locală va fi disponibilă încă din prima zi.

 

De asemenea, pe lângă melodii, Spotify găzduieşte numeroase podcast-uri, iar compania este deschisă la colaborări cu creatori de conţinut local care doresc să îşi publice conţinutul pe serviciul său.

 

 

Sursa

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Closed

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.