Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[30 martie] 1981 - tentativa de asasinare a lui Ronald Reagan


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru ronald reagan assassination attempt

 

 

 

 

 

Pe data de 30 martie 1981, preşedintele Ronald Reagan a fost împuşcat, glonţul ratând cu puţin inima, în faţa unui hotel din Washington, de către un om cu probleme psihice.
 
Operaţia lui Reagan a durat două ore, ulterior anunţându-se că preşedintele a fost stabilizat. În ziua următoare, Reagan a reluat câteva dintre funcţiile sale executive şi a semnat o lege pe patul de spital. Pe 11 aprilie, s-a întors la Casă Albă, popularitatea lui crescând după tentativa de asasinat.
 
Despre tentativa de asasinare din 1981, Reagan a scris într-un jurnal, din care au fost publicate fragmente în revista Vanity Fair: „Luni, 30 martie. Discurs la Hilton. Mă îmbrăcasem să plec şi nu ştiu din ce motiv, în ultimul moment, mi-am scos ceasul bun de la mână şi mi-am pus altul mai vechi. Discursul nu a fost primit cu ovaţii, dar a avut succes. (…) M-am îndreptat spre maşină - dintr-o dată, o rafală de armă dinspre stânga. Agentul de pază m-a împins pe podeaua maşinii şi a sărit deasupra. Am simţit o lovitură în omoplat, foarte dureroasă. (...) Când am ajuns (n.r. la spital), aveam probleme de respiraţie. Atunci am aflat că am fost împuşcat şi că aveam un glonţ în plămân. Doare să fii împuşcat".

 

 

SURSĂ: Ziua de Constanţa.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ThinBlueLine said:

Mai bine ii dadea 2 in cap. Sluga evreiasca! Au trilioane de dolari, iar unii oameni mor de foame pe strada. Bine ba ca baga miliarde in rachete...

Hai că Reagan o fost un preşedinte OK faţă de alţii...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.