Jump to content

12 nave de război americane se îndreaptă către Siria


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

nava-de-lupta-a-sua.jpg

 

 

 

 

 

Statele Unite au decis trimiterea a 12 nave de război înspre Siria, în cadrul celei mai mari concentrări de forțe navale ale SUA de la invazia trupelor din Irak, din 2003.

 

Printre navele trimise înspre Siria se numără și USS Harry S Truman, alimentată nuclear, care poate transporta până la 90 de avioane de luptă. Alături de această navă, SUA au mai trimis alte patru distrugătoare și două submarine nucleare, acestea aflându-se deja în apropierea Mării Mediterane, arată Daily Mail.

 

Vestea vine în contextul declarațiilor alarmante făcute de Donald Trump, prin care a atenționat Rusia că rachete americane ”noi, frumoase și inteligente” se vor îndrepta către Siria, după atacul chimic în orașul Duma.

 

Totuși, Rusia a amenințat că o să doboare orice rachetă îndreptată spre forțele regimului lui Bashar Al-Assad, folosind sistemele antirachetă S-400.

 

Dictatorul sirian a fost reperat când pleca de la palatul prezidenţial din Damasc, acompaniat de militari ruşi. Analiştii susţin că politica siriană este acum condusă de Rusia şi Iran, iar Assad nu poate comunica cu nimeni, de teamă să nu fie localizat în locul unde se ascunde.

 

Rusia aşteaptă atacul SUA în Siria, motiv pentru care şi-a retras navele de război pe care le avea în portul sirian Tartus, după cum a anunțat, miercuri seara, cotidianul „Kommersant”, care se bazează pe imagini din satelit publicate de Image Satellite International.

 

Președintele american Donald Trump a lansat, miercuri, o amenințare dură pe Twitter la adresa Rusiei, care a anunțat că va doborî orice rachetă americană care va ținti Siria. „Pregătiți-vă, pentru că vor veni rachetele”, a scris liderul de la Casa Albă. 

 

 

SURSE: 10TVLibertateaPublikaEvenimentul Zilei.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.