Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

5 Cele mai interesante job-uri din lume


MaryMihai10RPG2
 Share

Recommended Posts

Lumea in care traim se schimba cu o viteza ametitoare, aceste schimbari aduc cu sine meserii si profesii de neinchipuit in urma cu numai 10-15 ani.

V-ati gandit vreodata ca exista cineva platit sa se joace, sa manance sau sa testeze jucarii erotice?

Nu toate aceste joburui sunt platite la fel, dar toate au in comun o anumita doza de inedit care te face sa redefinesti conceptul de „munca”.

Iata mai jos un top 10 al celor mai intersante slujbe din zilele noastre.

 

1. Tester de topogane cu apa

Cu totii ne-am dat, cand eram mici (unii se mai dau si acum  ), in parcurile de distractii acvatice, pe topogane cu apa. Dar v-ati gandit vreodata ca exista cineva specializat care le testeaza siguranta si functionalitatea? Ok, pe vremea copilariei noastre, nu sunt asa sigur ca exista cineva care facea asta, dar statiunile estivale cu pretentii din ziua de azi, au testeri specializati in verificarea sigurantei parcurilor de distractie. Principala lor sarcina e aceea sa verifice personal experientele prin care urmeaza sa treaca turistii.

Cel mai cunoscut tester de topogane din lume este britanicul Tommy Lynch. El viziteaza anual zeci de parcuri de distractii acvatice din lume, din statiuni celebre: Majorca, Lanzarote, Turcia, Costa del Sol etc.

 

2. Tester de paturi de lux

Hmm, sa fie oare un job in care ti se cere sa dormi la locul de munca? Si asta intr-un pat de lux?

Conform unui raport MSNBC, Roisin Madigan, o studenta din Birmingam, Marea Britanie, a fost platita lunar cu echivalentul a 1 600 de dolari pentru a testa diverse paturi de lux in vedearea intocmirii unui top al celor mai confortabile paturi de pe piata.

Un astfel de pat se vinde cu preturi intre 6 000 si 40 000 de lire sterline!

3. Fotograf pentru Google Maps

Probabil ca folositi deja aplicatia Google Maps, daca nu ati auzit incat de ea, este o aplicatie oferita gratuit de Google, care combina imaginile de pe satelit cu imaginile luate de la fata locului, pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a naviga pe glob, cu o rezolutie foarte buna, totul din fata unui PC/laptop sau de pe telefonul mobil.

Insa pentru toate astea, e nevoie uneori de niste oameni pe teren care sa strabata un teritoriu echipati cu o tricicleta, un GPS si o camera speciala. De regula tinerii pasionati de web, IT si ciclism, sunt candidatii ideali pentru un astfel de job de teren la Google.

 

4. Degustator de ciocolata

Poate fi jobul ideal pentru gurmanzii si pasionatii de ciocolata.

Un astfel de norocos este Harry Willsher, un pusti de 12 ani care a lucrat ca degustator de bomboane si ciocolata pentru Love Hearts, Refreshers si Cola Bottles, unde i-a ajutat pe producatori sa obtina produsele standard pentru afacerile lor cu dulciuri.

Cat de sanatos o fi un astfel de post, numai un specialist in medicina si nutritie poate sa ne spuna…

 

5. Game tester

Game testerii, sunt platiti ca sa se joace.

Este vorba in special de jocuri pe computer, jocuri noi, abia iesite pe piata. Game testerii cauta orice mica defectiune sau neajuns si il raporteaza imediat producatorului.

Abia dupa ce jocul a trecut si acest ultim test, este lansat oficial pe piata.

In general game testerii sunt alesi dintre tinerii care oricum petrec ore in sir in fata calculatorului pentru a se juca. Bineinteles ca sunt platiti pentru aceste teste iar sumele nu sunt tocmai mici.

Desi pare usor si poate suna amuzant, acest job cere experienta in domeniu si atentie sporita pentru observarea celor mai mici bug-uri.

 

 

Image result for job-uri

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.