Jump to content

Iohannis nu o demite pe Kövesi: "Nu voi da curs propunerii Ministrului Justiției"


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

kovesi.jpg

 

 

 

 

 

Klaus Iohannis a anunțat, luni, decizia privind revocarea Laurei Codruța Kövesi, într-o declarație de presă, la Palatul Cotroceni. În urmă cu mai bine de două luni, ministrul Justiției a inițiat procedura de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kövesi. ”Nu voi da curs propunerii ministrului Justiției, a spus președintele, la Palatul Cotroceni.

 

Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiției nu au fost de natură să mă convingă”, a spus președintele, el precizând că nu corespund prevederilor legale aplicabile.

 

”Nu voi da curs propunerii ministrului Justiției, de revocare a doamnei Kövesi, procuror șef al DNA, a spus președintele.

 

Ministrul Tudorel Toader a cerut revocarea Laurei Codruța Kövesi, în data de 22 februarie, când a prezentat – la sediul Ministerului Justiției – raportul privind activitatea DNA. El a acuzat-o pe șefa DNA de ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”.

 

Printre lucrurile pe care ministrul Justiției i le reproșează lui Kövesi sunt conflictele de natură instituțională ale DNA, refuzul de a se prezenta la Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din DNA, criticile aduse legilor justiției.

 

Reacția președintelui a venit la scurt timp. Președintele a transmis, printr-un comunicat de presă, că din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document.

 

Cotroceniul mai afirmă că ”președintele României s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare”.

 

 

SURSE: 10TVProTVEvenimentul Zileiziare.comHotNewsAdevărulDigi24LibertateaHuffRealitateaAntena 3inpolitics.roAntena 1jurnalul.roGândulBusiness CoverGazeta de Sudmoney.roTurnul SfatuluiEuropa FMUniversul argeşean.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.