Jump to content

Papa Francisc face apel la o "acţiune comună" care să ducă la pace în Siria


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Papa Francisc

 

 

 

 

 

 

Papa Francisc le-a transmis, duminică, liderilor mondiali să depună eforturi pentru ca pacea „să învingă” în Siria. Totodată, el a afirmat că este tulburat că marile puteri nu au reușit să ajungă la un plan comun pentru a opri violențele.

 

„Fac apel din nou către toţi liderii politici pentru ca pacea şi justiţia să învingă”, a declarat Papa, în discursul său săptămânal în faţa credincioşilor adunaţi în Piaţa Sf. Petru, conform Reuters, citat de News.ro.

 

El a continuat precizând că marile puteri „au instrumentele necesare” pentru găsirea unei soluții.

 

„Sunt profund tulburat de situaţia actuală în care deşi există instrumentele necesare comunităţii internaţionale, este dificil să se ajungă la o acţiune comună care ar putea duce la pace în Siria şi în alte regiuni ale lumii”, a mai spus Papa Francisc.

 

Duminica trecută, suveranul pontif a denunţat un atac chimic al guvernului sirian pe care l-a definit drept „folosirea nejustificabilă a unui instrument de exterminare”.

 

 

SURSE: ProTVBună Ziua IaşiDigi24Antena 3ziare.comPublikaBlack NewsInfOpiniaLibertatea.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.