Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[18 aprilie] 1955 - moartea lui Albert Einstein


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru albert einstein

 

 

 

 

 

Născut în Ulm, Germania, în anul 1879, Albert Einstein a elaborat teoriile speciale și generale ale relativității. În anul 1921 a câștigat premiul Nobel pentru fizică deoarece a reușit să explice efectul fotoelectric. S-a stins din viață la 18 aprilie 1955, în Princeton, New Jersey.

 

Albert Einstein a crescut într-o familie  de evrei. Tatăl său, Hermann Einstein a fost vânzător și inginer si, împreună cu fratele lui,   a pus bazele unei companii care se ocupa cu fabricarea de echipament electric. Aceasta avea sediul în Munchen, Germania și purta numele: Elektrotechnische Fabrik J. Einstein &Cie. Mama sa, fostă Pauline Koch era casnică. Einstein a avut o singură soră, Maja, care s-a născut la doi ani după el.

 

Einstein a frecventat școala primară la Gimnaziul Luitpold din Munchen, a a absolvit liceul în Elveția și Institutul Politehnic din Zürich. Anii petrecuți în Zürich au fost cei mai fericiți din viața sa, și în acea perioadă a cunoscut-o și pe viitoarea sa soție, Mileva Maric, studentă la fizică. La început părinții lui s-au opus vehement relației, aducând ca argument trecutul ei sârbesc și religia creștin-ortodoxă. Einstein și-a înfruntat părinții și a continuat să se întâlnească cu Maric, iar în ianuarie 1902, tinerii îndrăgostiți au avut o fiică, Lieserl, care ori a murit din cauza unei boli, ori a fost dată spre adopție – nu se știe exact.

 

Albert Einstein este geniul care ne-a lăsat moștenire Teoria Relativității și ne-a făcut să cunoaștem și partea neștiută a fizicii.

 

 

SURSĂ: ziarpiatraneamt.ro.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Una din cele mai importante persoane din istoria contemporana. Datorita lui am facut avansuri extraordinare in stiinta. Pacat ca nu stim care au fost ultimele lui cuvinte, caci au fost in germana iar asistenta care avea grija de Einstein nu cunostea limba germana. Dumnezeu sa-l odihneasca.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.