Jump to content

[20 aprilie] 1889 - naşterea lui Adolf Hitler


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru adolf hitler blue eyes

 

 

 

 

 

Adolf Hitler s-a născut la data de 20 aprilie 1889 şi a fost cancelarul Germaniei între 1933 şi 1934, Führerul Germaniei Naţional-Socialiste între 1934 şi 1945 şi figură centrală a celui de-al Doilea Război Mondial. La 129 de ani de la naşterea sa, Hitler continuă să fie un subiect de mare interes pentru pasionaţii de istorie, aceştia descoperind şi astăzi lucruri şi teorii inedite despre viaţa sa.

 

Hitler era un mare fan al dulciurilor. În tinereţe Hitler visa să devină artist. A încercat să urmeze o educaţie în arte şi a aplicat la Academia de Arte Fine din Viena, dar a fost respins de două ori în 1907 şi din nou în 1908, motivul fiind că era “nepotrivit pentru pictură”. A ales să rămână în capitala Austriei şi a continuat să picteze.

 

Hitler a fost arestat pe 11 noiembrie 1923, în urma unor evenimente întâmplate la Beer Hall Putsch care au dus la condamnare pentru înaltă trădare. A fost condamnat la cinci ani de prizonierat la închisoarea Landsberg, dar a primit în final tratament special din partea personalului instituţiei. I s-a permis să primească vizite de la binefăcători înstăriţi şi membri ai partidului, precum şi livrări prin poştă. A primit graţiere de la Curtea Supremă din Bavaria, fiind ulterior eliberat din închisoare pe 20 decembrie 1924.

 

Pentru că suferea de insomnie, Hitler lucra cel mai mult în timpul nopţii şi adormea aproximativ la 4-5 dimineaţa, trezindu-se în jurul orei 11 dimineaţa.

 

Conceptul de păpuşă gonflabilă a fost creat de Adolf Hitler pentru a preveni posibilitatea ca propriii soldaţi să ia sifilis în urma întâlnirilor cu prostituate. Această invenţie a fost o misiune top secretă în timpul războiului. O păpuşă era destul de mică pentru a încăpea în rucsacul unui soldat şi pentru a fi astfel transportată oriunde. Fabricile care produceau păpuşile au fost distruse în timpul bombardamentului asupra oraşului Dresden, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Führerul a fost vegetarian pentru cea mai mare parte din viaţa sa ca adult, iar bucătarii săi aveau ordine stricte de a nu adăuga niciodată niciun fel de produs din carne la mesele lui.

 

Hitler nu obişnuia nici să bea, nici să fumeze ţigări. Nu suporta ca cineva să fumeze în prezenţa lui. Dacă cineva avea o întâlnire cu el, persoana respectivă era sfătuită să nu fumeze ore întregi înainte de întâlnirea la care era programat şi să se asigure că hainele nu miroseau a tutun. Hitler ura acest miros atât de mult încât a încercat să interzică fumatul, primele campanii antifumat aparţinându-i.

 

Hitler a creat Autobahn-ul: o reţea de autostrăzi care sunt în folosinţă şi astăzi. Din cei aproape 13.000 de kilometri de autostradă ai Germaniei, aproape 4.000 au fost construiţi în timpul lui Hitler. A condus şi un proiect pe baza unei idei proprii de “maşină a poporului” – Volks Wagen. Volkswagen avea să devină una dintre cele mai cumpărate maşini nemţeşti.

 

 

SURSĂ: Mediafax.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

 

 

Mare pacat ca s-a ajuns la situatia curenta in care nemtii isi uita si dispretuiesc eroii si patriotii. A preluat in 1933 o Germanie sfasiata de urmarile primului Razboi Mondial, iar in 6 ani a facut-o ''locomotiva'' europei. A ignorat toate conditiile puse la sfarsitul WW1 care erau menite sa conduca Germania intr-un sclavism pasiv in care tara era dependenta de importuri si fara posibilitatea de a detine o armata puternica. Toate astea facute din patriotism si dragoste pentru tara.

 

''Nu te-ai intrebat niciodata de ce oamenii m-au urmat? Pentru ca inauntrul lor, sunt la fel ca si mine. Au aceleasi valori''. - ''Look who's back'' 2015

 

A luptat, a pierdut. Acum se odihneste.

 

We miss you, Fuhrer! Hope you've found peace! 

 

 

Edited by Kimbal
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.