Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Bolile cardiovasculare acţionează în tăcere. De ce se declanşează?


Andrada
 Share

Recommended Posts

       1AaFLd5.jpg

Riscul de a face o afecţiune cardiovasculară creşte după vârsta de 40 de ani la bărbaţi şi după 50 la femei. Însă dacă o persoană are o rudă de gradul 1 cu o astfel de afecţiune, pericolul creşte chiar după vârsta de 20 de ani. În aceste condiţii vizita la un specialist cardiolog devine obligatorie pentru a calcula riscul de boală şi pentru a stabili un program care să prevină o afecţiune gravă.

    Un cuvânt important de spus în declanşarea bolilor îl au fumatul, excesul de grăsimi animale, obezitatea, stresul, abuzul de alcool, hipertensiunea, valorile crescute ale colesterolului, trigliceridelor şi glicemiei. Persoanele care au rude de gradul 1 cu o boală cardiovasculară au un risc de 12 ori mai mare decât cele sănătoase, fără antecedente în familie. În cazul celor cu rude de gradul 2, riscul e de 2, 3 mai mare.

 

Tratamentele destinate bolilor cardiovasculare au evoluat mult, iar astăzi specialiştii pot interveni prin medicaţie şi terapii intervenţionale pentru a salva în timp record viaţa şi sănătatea pacienţilor. În funcţie de fiecare caz în parte, se poate recurge la tehnici intervenţionale fără incizie, doar prin vasele de sânge, sau la operaţii clasice, de amploare.

Dupa spusele medicului cardiolog Sinan Dagdelen:

“Tehnicile se îmbunătăţesc foarte repede, iar astăzi, putem detecta o problemă cardiovasculară în doar câteva ore, cu ajutorul metodelor actuale de imagistică. Tehnologia avansată ne permite să tratăm pacienţii în timp record, fără tăieturi, intervenind prin vasele de sânge, cu riscuri minime, cele de accident vascular de exemplu, fiind mai mici de 1 la sută. La fel, riscul de sângerare este mai mic de 1 la sută în terapiile intervenţionale. Nu există risc de infecţii. Facem aceste intervenţii cu pacientul pe masă, stând de vorbă cu el, iar acesta poate pleca acasă a doua zi după intervenţie”

 

Mişcarea fizică susţinută, făcută zilnic, este un aliat important al sănătăţii sistemului cardiovascular. Aceasta trebuie făcută atât de persoanele sănătoase, cât şi de cele cu probleme cardiovasculare, la recomandarea specialistului.

 

 

 

 

sursa

Edited by A n d r a
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, S T A R said:

 +1

 

Regulament :

 

Quote

Este interzisă postarea cuvintelor monosilabice (exemplu: mă duc intr-un topic dintr-o categorie și postez "interesant, frumos, gj" sau dacă topicul îmi cere un răspuns amplu eu răspund cu 1-2 cuvinte).

 

Ai fost sanctionat cu un AV. Data viitoare citeste regulamentul.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.