Jump to content

Dodon exprimă recunoștință trupelor ruse


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Igor Dodon, întâlnire la Tighina cu separatistul Krasnoselski: Niciun cuvânt despre trupele militare ruse din stânga Nistrului. âAm exprimat recunoÈtinÈÄ FederaÈiei Ruseâ

 

 

 

 

 

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit miercuri, 25 aprilie, cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, la Bender. În cadrul discuțiilor, șeful statului a atras atenția la necesitatea aplicării mai multor eforturi pentru asigurarea reală a circulației libere a oamenilor între ambele maluri ale Nistrului. Totodată, Igor Dodon menționează că s-a discutat situația privind operațiunea de pacificare mixtă de la Nistru „în calitate de garanție a păcii și a securității cetățenilor”, aceasta fiind în opinia sa, un element constitutiv important al dialogului politic, transmite IPN.

 

„Am exprimat sprijinul comun pentru toți participanții la operațiunea de pacificare mixtă din Zona de Securitate, dar și recunoștință Federației Ruse pentru activitatea contingentului pacificator rus, pentru funcționarea eficientă și continuă a misiunii de pacificare, pentru eforturile depuse în scopul păstrării păcii la Nistru. În acest context, a fost subliniată stringența implementării unor măsuri orientate spre normalizarea funcționării delegației integrale a Federației Ruse în cadrul CUC”, scrie președintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

 

Șeful statului susține că atât el, cât și Vadim Krasnoselski, s-au expus împotriva apelurilor venite din partea unor actori internaționali privind o eventuală reformare a operațiunii de pacificare de pe Nistru, fără a ține cont de necesitatea realizării unei reglementări politice ample a diferendului transnistrean, doar prin modalități pașnice. „Am reiterat poziția comună potrivit căreia punctele de control vamal moldo-ucrainene, constituite pe porțiunea transnistreană a frontierei, nu trebuie să afecteze negativ locuitorii și agenții economici din regiunea transnistreană”, a notat Igor Dodon.

 

Președintele mai spune că în cadrul întrevederii a fost exprimată „convingerea unanimă privind necesitatea unui dialog bilateral la nivel înalt în scopul organizării unei funcționări complexe pentru reglementarea problemelor actuale în sfera de pacificare, în cea social-economică, umanitară și altele”.

 

 

SURSE: 10TVMediafaxNaţionalJurnalTVRomânia Liberă.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.