Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[25 aprilie] 1792 - prima execuţie prin ghilotinare


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru guillotine

 

 

 

 

 

 

 

Este o mașinărie complexă folosită pentru aplicarea pedepsei capitale, decapitarea. Este compusă dintr-o cadru înalt de aproximativ 4 metri înălțime de care stă suspendată o lamă triunghiulară de 40 de kilograme susținută de o coardă elastică, ce cade peste capul victimei.

 

Ghilotina a existat și a fost folosită pentru execuții în Anglia înainte de Revoluția Franceză, dar francezii au dezvoltat această mașinărie, fiind prima națiune care a folosit-o ca metodă standard de execuție.

 

La 25 aprilie 1792, tâlharul Nicolas J. Pelletier a devenit prima persoană executată cu ajutorul ghilotinei.

 

Numele de ghilotină provine de la doctorul francez Joseph-Ignace Guillotin, membru în Adunarea Națională Revoluționară. El este cel care a sugerat să fie introdusă ca metodă de execuție.

 

Din acel moment, dispozitivul groaznic a fost singura metodă legală de execuție în Franța până la abolirea pedepsei cu moartea în 1981. Ultima execuție a avut loc la 10 septembrie 1977, prin tăierea capului lui Hamida Djandoubi.

 

În Franța, aceste execuții au fost privite și ca un mod de distracție publică care atrăgea numeroși oameni. De altfel, ultima execuție publică a fost cea a lui Eugene Weidmann, care a fost condamnat pentru uciderea a 6 persoane și executat la 10 septembrie 1939.

 

Din epoca napoleoniană, ghilotina a fost folosită și în Germania, Austria etc.

 

 

SURSĂ: AGERPRES.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.