Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

[28 aprilie] 1945 - execuţia lui Benito Mussolini


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru benito mussolini execution

 

 

 

 

 

Astăzi se împlinesc 73 de ani de la moartea lui Benito Mussolini, conducătorul Italiei fasciste. Mussolini şi amanta sa, Clara Petacci, au fost împuşcaţi pe 28 aprilie 1945 de către un pluton de execuţie format din membri ai mişcării italiene de rezistenţă.

 

În primăvara lui 1945, când era evident că Axa a pierdut războiul, după înfrângerea totală a armatei germane în nordul Italiei, Benito Mussolini, împreună cu amanta sa au fugit în Elveţia.

 

Cei doi s-au ascuns într-o vilă pe malul lacului Como, vilă ce fusese pregătită ca refugiu în caz de nevoie. Partizanii italieni comunişti i-au recunoscut, însă, pe cei doi şi i-au capturat la Dongo, localitate aflată în apropierea lacului.

 

Fără nicio judecată, doar invocând motivul vag ”pentru crime împotriva poporului italian”, cei doi au fost executaţi.

 

Cadavrele au fost aduse la Milano şi atârnate cu capul în jos, agăţate de călcâie în piaţa publică, împreună cu cadavrele altor foşti demnitari fascişti.

 

Craniul lui Mussolini a fost strivit. Mai târziu, rămăşiţele pământeşti ale lui ”Il Duce” au fost înmormântate în secret, de teama unor demonstraţii. În 1958, la cererea văduvei sale, Benito Mussolini a fost deshumat şi înmormântat lângă Predappio.

 

 

SURSĂ: descopera.ro.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Chiar nimeni din armata nu i-a fost loial si sa ramana cu el pana la capat? Chiar dupa moartera lui Hitler si capitularea Germaniei National Socialiste, au ramas divizii care inca luptau, unele chiar franceze din anii 1941-1942.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.