Jump to content

[5 mai] 1494 - descoperirea Jamaicăi


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru jamaica

 

 

 

Situată între America Centrală și America de Sud (Arhipelagul Antilelor Mari), Jamaica are un relief constituit în cea mai mare parte dintr-un podiș calcaros, mărginit de culmi muntoase în nord și est (altitudinea maximă: 2.256 m — vf. Blue Mountain) și de câmpii litorale în sud și vest.

 

Locuită în vechime de indieni arawaki, a fost descoperită de Cristofor Columb la 5 mai 1494. În secolul al XVI-lea, Spania a început colonizarea insulei aducând sclavi negri din Africa pentru munca pe plantațiile de zahăr. Din 1665 a devenit posesiune engleză.

 

În 1944, Jamaica a adoptat prima constituție, iar în 1953 și-a câștigat autonomia. Din ianuarie 1958, Jamaica a făcut parte din Federația Indiilor de Vest, componentă a Imperiului britanic. În urma referendumului din septembrie 1961, statul a ieșit din Federație, iar la 6 august 1962 a devenit independent.

 

 

SURSĂ: Ghid European.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.