Jump to content
Sign in to follow this  
Fosil

NASA se pregăteşte să trimită în spaţiu un satelit pe nume TESS

Recommended Posts

NASA va trimite în spațiu un satelit care să caute planete pe care ar putea exista viață

          NASA se pregăteşte să trimită în spaţiu un satelit pe nume TESS, cu o misiune de maximă importanţă: să găsească planete pe care ar putea exista viaţă. Satelitul va fi lansat luni şi în scurt timp va începe să cerceteze cerul în căutarea unor corpuri cereşti asemănătoare Pământului.

La nouă ani de când şi-a început misiunea în spaţiu, timp în care a descoperit 2600 de exoplanete, telescopul Kepler se pregăteşte să iasă la pensie.

Locul lui, ca principal “vânător de exoplanete” al NASA, va fi luat de satelitul TESS.

 

Tjh6Raq.jpg

 

            Sara Seager, director ştiinţific al misiunii: “Va cerceta aproape întreg cosmosul şi va analiza de la sute de mii la milioane de stele, în căutarea plenetelor care le orbitează”. TESS va împărţi cerul în secţiuni şi o va analiza pe fiecare timp de 27 de zile.

 

           Padi Boyd, Chief of the Exoplanets and Stellar Astrophysics: “Până la finalul misiunii ei, TESS va căuta exoplanete în 85% din cosmos”.

 

           Astronomii speră că satelitul să le trimită imagini şi alte informaţii despre planetele care se aseamănă cu Pământul ca dimensiune şi mediu. Nu trebuie să fie foarte calde, dar nici foarte reci, pentru ca apa să poată exista în stare lichidă la suprafaţă.

           Sara Seager, director ştiinţific al misiunii TESS: “Putem să facem diverse măsurători, precum masa planetelor, putem să analizăm atmosfera lor în căutarea vaporilor de apă şi a eventualelor semne de viaţă.”

           Sara Seager, director ştiinţific al misiunii TESS: “Vom căuta cele mai apropiate stele şi, dacă sunt suficient de strălucitoare, le vom analiza în detaliu”. Spre deosebire de Kepler, TESS va căuta surori ale planetei noastre mai aproape de casă.

 

           Misiunea lui TESS va dura 2 ani, urmând ca munca să fie continuată, din 2020, de telescopul spaţial James Webb. Acesta va analiză în detaliu planetele descoperite de satelitul NASA, în speranţa că, într-un viitorul nu foarte îndepărtat, roboţii vor ajunge la suprafaţa acestora pentru a căuta semne de viaţă.

 

Sursa: >> click aici <<

Edited by Fosil
  • Like 3
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesant articol, chiar sunt curios dacă va găsi ceva sau nu, însă nu cred că există asemenea planete precum Pământul unde să existe apă si oxigen, mai ales să fie si populate.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×