Jump to content

Locuri de vizitat in Japonia


zL XannyS
 Share

Recommended Posts

1.Castelul Himejii

 

Himeji este un domeniu în Japonia renumit pentru cel mai impresionant castel din țară, construit la începutul secolului al XVII-lea. Complexul palatului este cunoscut în Japonia ca Shirasagijo, ceea ce în traducere înseamnă „White Heron Castle”, deoarece designul său seamănă cu o pasăre cu aripile în zbor. Pentru a ajunge în interiorul castelului turiștii trebuie să urmeze un traseu, care trece prin turnuri mici, ziduri și porți din lemn masiv. Turnul central, numit „dautenshu”, are vedere spre o curte mică, unde samuraii efectuau ritualul omorului – sepuko. În partea de sud a curții se spune că se afla casa de băuturi spirtoase. Pe lângă palatul principal, în Himeji, deosebit de interesant pentru vizitatori este și Muzeul de Istorie al prefecturii Hyogo, dar și Muzeul Literar.

 

1378814070_a4406d0044f3a34.jpg

 

 

 

 

 

2.Kinkaku-Ji, Kyoto

 

Templul Kinkaku-Ji cunoscut ca și Pavilionul de Aur, a fost construit în 1397 ca reședință a shogun-ului Ashikaga Yoshimitsu, dar după moartea sa a devenit un templu budist Zen. Vizitarea acestui templu magnific acoperit cu ornamente din aur și înconjurat de o grădină frumoasă japoneză este unul dintre lucrurile obligatorii de făcut în Kyoto. Pavilionul Templului de Aur strălucește literalmente în culoare de metal prețios. Intreaga clădire este aurită, pentru că păstrează moaștele lui Buddha. Frumoasa grădină japoneză care înconjoară Kinkaku-Ji completează acest areal spiritual. În fața pavilionului a fost construit un mic iaz înconjurat de alei, cursuri de apă și plante exotice. Grădina de la Kinkaku-ji și pavilionul în sine sunt unele dintre cele mai magnifice locuri din Kyoto.

 

1378814082_72e70cd27413b4c.jpg

 

 

 

 

3.Hiroshima Peace Memorial Park

 

Hiroshima este unul dintre cele mai renumite orașe din lume. Tragicul prilej care l-a facut celebru va fi cu greu uitat. Totuși, Hiroshima, merge mai departe și este în curs de dezvoltare ca o destinație din ce în ce mai preferată, fiind un loc plin de amintiri și cu o atmosferă unică de cultură și tradiții asiatice. Unul dintre simbolurile orașului este Peace Memorial Park unde se află Muzeul Păcii, deschis în 1955. Memorial Park Peace este un fel de oază în inima orașului, unde printre copaci, poteci, atmosfera plăcută și monumente interesante vă puteți relaxa cu un tur prin Hiroshima. În parc se află un monument pe jumăte distrus numit Atomic Bomb Dome - una dintre puținele clădiri care au supraviețuit după bombardament.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

 
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.