Jump to content

Semnele care indica deshidratarea!


zL XannyS
 Share

Recommended Posts

Corpul uman are nevoie în permanenţă de fluide pentru a funcţiona corespunzător, iar dacă nu este hidratat pe întreaga perioadă a zilei, atunci vor putea fi observate câteva semne destul de evidente ale deshidratării: durerile de cap, pielea uscată sau setea permanentă.

 

 

 

apa-potabila-sorin-florea.jpg?width=400

 

 

 

Însă, se pare că există şi alte semne care încă nu au fost luate în calcul, deşi sunt plasate în categoria semnelor ciudate, potrivit one.ro.

 

 

 

Ai o respiraţie urât mirositoare

 

 

 

Deşi pare ciudat, saliva are şi ea proprietăţile sale de a lupta împotriva bacteriilor. Atunci când eşti deshidratată, nivelul salivei scade, iar gura ta nu va mai fi capabilă să lupte împotriva germenilor care produc acel miros. Dacă observi că respiraţia ta are un miros ciudat, încearcă să bei cât mai multă apă.

 

 

 

Ai poftă de mâncare

 

 

 

În momentul în care începi să ai pofte de mâncare, deşi ai luat o gustare recent, acesta este un semn al deshidratării. Din lipsa apei, creierul primeşte semnale cum că ai simţi nevoia de a mânca ceva şi nu de a consuma lichide.

 

 

 

Pielea nu mai are aceeaşi elasticitate

 

 

 

Dacă pielea de pe mână, în timp ce tragi de ea, revine la poziţia iniţială mult mai încet decât de obicei, acesta poate fi un semn al deshidratării. Din lipsa apei, pielea tinde să-şi piardă elasticitatea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.