Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Apple produce deja chipsetul A12, destinat următoarei generaţii de telefoane iPhone, folosind procesul de fabricaţie pe 7nm dezvoltat de TSMC


DerecK KIA ZEW
 Share

Recommended Posts

Următorul SoC dezvoltat pentru telefoane iPone poartă numele Apple A12 şi ar putea fi echipat cu până la 8 nuclee de procesare. Noul chipset promite performanţe cu 20% mai bune şi consum de energie cu 40% mai mic.

 

a12-soc-740x425.jpg?height=367&width=640

 

Fabricat folosind procesul pe 7 nm FinFET, acesta îmbunătăţeşte considerabil nivelul de performanţă şi consumul de energie. Apărând ca o versiune evoluată a chipsetului Apple A11 Bionic realizat folosind procesul de fabricaţie pe 10nm, modelul A12 ar putea reprezenta prima aplicaţie comercială a procesului de fabricaţie dezvoltat de TSMC.

Chiar dacă nu mai furnizează chipseturi pentru Apple, Samsung nu se lasă mai prejos şi anunţă finalizarea propriei interpretări a tehnologiei pe 7nm şi precizează că va putea livra un volum consistent chipseturi bazate pe acesta nu mai târziu de începutul anului viitor. Însă decalajul apărut lasă produselor Apple un avantaj competitiv ce ar putea persista timp de câteva luni.

 

3-575px.png?height=364&width=640

 

Apple este aşteptat să folosească chipsetul A12 pentru echiparea noului model iPhone X aşteptat la începutul acestei toamne şi ediţia iPhone Plus. Rămâne de văzut dacă şi cel de-al treilea produs, un model iPhone cu ecran LCD de 6.1”, va prelua chipsetul îmbunătăţit sau va „recicla” una dintre platformele actuale, pentru obţinerea unui cost de fabricaţie mai redus.

Din păcate este prea devreme pentru a vorbi despre configuraţia viitorului chipset Apple, specificaţiile exacte şi inovaţiile aduse fiind secrete bine păzite.

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.