Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Cum “citeste” un bebelus o emotie?


Andrada
 Share

Recommended Posts

Bebelusii fac legatura intre emotiile exprimate vocal si facial. Este concluzia

unui studiu publicat recent in revista PLOS One.

 

 

Haideti sa trecem acum de la adulti, adolescenti, la nou-nascuti. Da, ma refer la bebelusi! 

Acestia isi dezvolta abilitatile emotionale treptat. Studii anterioare au aratat ca abilitatea de a distinge intre bucurie si alte emotii se dezvolta intre 2 si 5 luni. La trei luni, copiii fac diferenta intre surprindre si furie, iar intre 3 si 5 luni un bebelus poate sesiza diferenta intre fericire si tristete. Ajunsi la cinci luni, copiii pot diferentia o fata fericita de una tematoare, ori, da, pana si neutra.

 

image.thumb.png.5f2ff0e85147a4585a1d1cd93c76ab59.png

 

Insa aici apare intrebarea, 'Oare sunt capabili bebelusii sa foloseasca informatiile auditive pentru a recunoaste vizual o emotie?'.

Raspunsul este DA!

In jurul varstei de 6 luni, micutii fac legatura intre emotia exprimata prin voce si aceeasi emotie exprimata prin mimica fetei, dezvoltandu-se aceasta abilitate, fapt dovedit de cercetatorii de la Universitatea din Geneva.

Pentru a se demonstra acest lucru (ce am precizat mai sus), s-a facut un mic experiment. La acesta au luat parte 24 de copii, de sase luni (13 fetite si 11 baietei). Ei au ascultat o voce neutra, una vesela si una furioasa. Apoi au vazut chipuri de persoane vesele si furioase.

Oamenii de stiinta au observat ca bebelusii se uitau mai mult la fata care corespundea vocii fericite. Totodata, atractia copiilor a fost sa priveasca mai ales gura. Bebelusii au privit ochii persoanelor fericite si ale celor furioase la fel de mult timp.

Cercetarea a mai aratat ca dupa ce aud o voce vesela si vad o fata furioasa, copiii petrec mai mult timp privind fata persoanei furioase.

 

 

sursa

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.