Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Transpunerea Directivei (UE) privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului I Proiect


F4L John
 Share

Recommended Posts

Joi, 31 mai 2018, Guvernul României a adoptat proiectul de Lege pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, potrivit unei informări de presă cu privire la actele normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 31 mai 2018.

 

* A se vedea dezbaterile:
– Cât se confiscă dacă evaziunea fiscală este în concurs cu spălarea banilor?
– Spălarea banilor. Trecut, prezent și viitor
– Dacă nu recuperează banii, măcar îi spală: INSOLVENȚA
– Quo Vadis FIU Romania?

 

Joi, 28 februarie 2018, Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică Proiectul privind Directiva/(UE) 2015/849 a Parlamentului European și a Consiliului privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului.

În temeiul dispoziţiilor art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, în vederea transpunerii în legislaţia naţională a Directivei /(UE) 2015/849 a Parlamentului European și a Consiliului privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului, de modificare a Regulamentului (UE) nr. 648/2012 al Parlamentului European și al Consiliului și de abrogare a Directivei 2005/60/CE a Parlamentului European și a Consiliului și a Directivei 2006/70/CE a Comisiei, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene la data de 5 iunie 2015, Oficiul National pentru Prevenirea si Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a supus dezbaterii publice proiectul de Lege pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

 

Proiectul, publicat pe pagina de internet a ONPCSB din data de 31 ianuarie 2018, poate fi vizualizat prin accesarea următorului link de aici:

Proiectul

Expunerea de motive - transpunere Directivă/(UE) 2015/849

 

Stire preluata de pe juridice.ro

Edited by F4L John
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.