Jump to content

Importanta Microcipului? Ce este microcipul?


AleCs STN
 Share

Recommended Posts

Importanta Microcipului? Ce este microcipul? 

Grija pentru patrupedele noastre se transforma rapid in neglijenta daca nu avem grija si de aspectul identificarii lor in cazul in care acestea se pierd. Microcipul este un implant ce cu ajutorul unei radio frecvente (RFID- radio frecvency identification) ofera informatie despre ID-ul cainelui tau. Nu au nevoie de o sursa de putere precum GPS-ul pentru ca folosesc tehnologia radio. Cand un scanner de microcipuri este trecut peste corpul animalului tau, acesta primeste suficienta  informatie incat sa transmita ID-ul microcipului. Pentru ca nu are baterie, si este foarte mic, nu este nevoie de ingrijire speciala, incarcare, sau reinlocuire. Microcipul dureaza pe toata viata animalului tau.

 

caine_pierdut.jpg

De ce este important?

Microcipul este important pentru ca functioneaza ca element de identificare pentru animal, acesta intra in baza de date (Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan) si in momentul in care acesta este pierdut poate fi identificat foarte usor. Cu toate ca toti cainii ar trebui sa poarte zgarda cu numele si numarul de telefon al stapanului doar un microcip creste sansele de gasire a acestuia pentru ca este parte din corpul animalului, asa ca nu exista riscul de a fi rupt, pierdut sau sa fie imposibil de citit.

 

Cum se realizeaza procedura?

Procedura se realizeaza destul de simplu, si este asemanatoare unei injectii, iar durerea este micuta la fel ca a unei injectii.

 

cum_functioneaza_microcipul-1024x512.jpg

Obligatia legala  

Din 15 martie 2014 implantarea microcipului este oblogatorie prin lege. In cazul in care cainele implantat, proprietarul risca sa-si piarda cainele ori sa plateasca o amenda cuprinsa intre 2 000 si 3 000 de lei. Costurile difera in functie de oras, zona sau cabinet veterinar si sunt intre 35 de lei si 200 de lei maxim. Este foarte important ca dupa implantarea microcipului, acesta sa fie inregistrat in baza de date a proprietarilor de caini. Este la fel de importanta microciparea atat pentru caine cat si pentru pisici, insa in cazul pisicilor aceasta nu este momentan oblogatorie prin lege.

Microciparea se poate face atat la domiciliu cat si in aproape orice cabinet veterinar.

 

Animalutul tau de companie are deja un microcip?

 

SURSA

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.