Jump to content

Exporturile de energie electrică ar putea fi taxate


F4L John
 Share

Recommended Posts

cog.jpg

 

Exporturile de energie electrică ale României va trebui să includă în viitor şi certificate verzi, potrivit unor amendamente aduse la legislaţia energiei regenerabile, decise de deputaţii din Comisia de Industrie şi Servicii, condusă de Iulian Iancu. Furnizorii din România spun că dacă acest lucru se va întâmpla, România nu va mai putea exporta energie, pentru că aceasta va deveni mult prea scumpă.Şi, ca atare, şi producţia de electricitatea ţării va avea de suferit.

 

Un amendament introdus de deputaţii din Comisia condusă de Iulian Iancu la proiectul de lege pentru modificarea şi aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.24/2017, care modifică la rândul ei legislaţia energiei regenerabile, introduce obligaţia achiziţiei de certificate verzi pentru furnizorii care exportă energie electrică.

 

Astfel, cantitatea de energie electrică pentru care se stabileşte obligaţia de achiziţie de certificate verzi va include şi “energia electrică produsă în România și vândută de către furnizori unor consumatori/furnizori din afara teritoriului României, prin tranzacții bilaterale de energie electrică, în statele cu care Guvernul României are semnate acorduri bilaterale în acest sens”.

 

Deputaţii spun că impun această măsură “pentru echilibrarea taxării energiei electrice în ceea ce privește schema de certificate verzi între consumatorii din România și livrarea energiei electrice în afara granițelor României”.

 

Articol preluat integral de pe lexcafe.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.