Jump to content

Înscrie-te la "DiscoverEU" și călătorește gratuit prin Europa!


F4L John
 Share

Recommended Posts

discovereu_tineri_2018_web.jpg

 


Timp de două săptămâni, din data de 12 iunie, 13.00 (ora României), și până în data de 26 iunie, 13.00 (ora României), tinerii aflați la vârsta majoratului se pot înscrie în programul "DiscoverEU", prin care vor putea călători gratuit în Europa. Dintre cei înscriși, vor fi selectați 15.000 de tineri, care vor primi permisul de călătorie în această vară.

 

„DiscoverEU oferă tinerilor o oportunitate excelentă de a explora Europa printr-un periplu personal, lucru pe care nicio carte sau documentar nu ți-l pot oferi. Am convingerea că această experiență va aduce o schimbare pozitivă pentru tinerii care participă și pentru comunitățile pe care le vor vizita. Inițiativa pe care o lansăm reprezintă o oportunitate pentru 15.000 de povești europene de neuitat, care vor fi urmate de multe altele în cursul acestui an și după aceea”, a declarat comisarul european Tibor Navracsics referitor la inițiativă.

 

Pe durata călătoriei, principalul mijloc de transport va fi trenul. Însă există posibilitatea de a lua și alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul, iar în cazuri excepționale, dacă celelalte nu sunt disponibile, va fi permisă călătoria cu avionul. Tinerii vor putea călători în mod individual sau într-un grup de maximum cinci persoane. În cazul grupurilor, trebuie desemnat un lider.

 

Pentru a participa, tinerii trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • să aibă vârsta de 18 ani la data de 1 iulie 2018 (adică să fie născuți între 2 iulie 1999 și 1 iulie 2000, inclusiv);
  • să aibă cetățenia unuia dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene;
  • să fie pregătiți de călătorie în această vară.

 

Cum trebuie planificată călătoria:

  • trebuie să aibă loc în perioada 9 iulie - 30 septembrie 2018;
  • să aibă o durată cuprinsă între 1-30 zile;
  • intinerariul să cuprindă între 1-4 destinații din străinătate aflate pe teritoriul UE.

 

Înscrierea se face online. După completarea formularului, în care se trec inclusiv detalii despre călătoria planificată, tinerii trebuie să răspundă la un set de 5 întrebări referitoare la Anul european al patrimoniului cultural 2018, la inițiativele UE dedicate tineretului și la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European. La final, va mai fi o întrebare suplimentară referitoare la numărul de tineri care vor candida, în opinia lor, la această inițiativă. Răspunsurile vor permite Comisiei să selecteze candidații.

Fiecărui stat membru al UE i-a fost alocat un număr de permise de călătorie, pe baza ponderii populației sale în raport cu populația globală a Uniunii Europene.

 

Context

 

DiscoverEU este o inițiativă a UE bazată pe o propunere din partea Parlamentului European, care a asigurat finanțarea acesteia pentru 2018 printr-o acțiune pregătitoare. Inițiativa se concentrează asupra tinerilor de 18 ani, deoarece această vârstă marchează un moment important de trecere către vârsta adultă

Comisia Europeană ar dori să afle opiniile tinerilor călători și îi va încuraja să își împărtășească experiențele și aventurile. Acesta este motivul pentru care, odată selectați, participanții vor face parte din comunitatea DiscoverEU și vor deveni ambasadori ai inițiativei. Ei vor fi invitați să vorbească despre experiențele lor de călătorie fie pe rețelele de socializare (Instagram, Facebook, Twitter), fie prin intermediul unei prezentări în cadrul școlii sau al comunității lor locale.

Inițiativa, lansată în premieră de Comisia Europeană, le oferă tinerilor posibilitatea unei experiențe unice, mai ales în contextul evenimentelor organizate cu ocazia

Anul european al patrimoniului cultural 2018.

 

Articol si imagine preluate integral de pe ec.europa.eu

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.