Jump to content

[18 iunie] 1815 - Bătălia de la Waterloo


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Imagini pentru battle of waterloo

 

 

 

 

Ziua de 18 iunie a reprezentat un moment de răscruce în istoria Franţei, când Napoleon Bonaparte, personalitate puternică de la începutul secolului al XIX-lea, a fost învins la Waterloo, în Belgia, de către armatele anglo-prusace.


Imediat după bătălie, Napoleon Bonaparte s-a întors la Paris, unde a realizat că nu mai avea susţinerea Forului legislativ, astfel, înfrângerea de la Waterloo a simbolizat sfârşitul Imperiului napoleonian, dar şi sfârşitul a 23 de ani de războaie.


La Waterloo, şi-au pierdut viaţa peste 22.000 de soldaţi, alţii au fugit în timpul bătăliei, iar 9.000 au fost luaţi prizonieri. Armata franceză a continuat, pentru o perioadă, să lupte împotriva trupelor Coaliţiei, până la semnarea unui armistiţiu.


Napoleon a fost exilat pe insula Sfânta Elena, unde a murit, în condiţii neclare, la vârsta de 51 de ani. A fost înmormântat cu onoruri militare.

 

 

SURSĂ: Ziua de Constanţa.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.