Jump to content

Consideri că ai contribuit suficient față de comunitate pentru a fi VIP? Atunci citește aici

Sign in to follow this  
BIS aka OldNab

[18 iunie] 1815 - Bătălia de la Waterloo

Recommended Posts

Imagini pentru battle of waterloo

 

 

 

 

Ziua de 18 iunie a reprezentat un moment de răscruce în istoria Franţei, când Napoleon Bonaparte, personalitate puternică de la începutul secolului al XIX-lea, a fost învins la Waterloo, în Belgia, de către armatele anglo-prusace.


Imediat după bătălie, Napoleon Bonaparte s-a întors la Paris, unde a realizat că nu mai avea susţinerea Forului legislativ, astfel, înfrângerea de la Waterloo a simbolizat sfârşitul Imperiului napoleonian, dar şi sfârşitul a 23 de ani de războaie.


La Waterloo, şi-au pierdut viaţa peste 22.000 de soldaţi, alţii au fugit în timpul bătăliei, iar 9.000 au fost luaţi prizonieri. Armata franceză a continuat, pentru o perioadă, să lupte împotriva trupelor Coaliţiei, până la semnarea unui armistiţiu.


Napoleon a fost exilat pe insula Sfânta Elena, unde a murit, în condiţii neclare, la vârsta de 51 de ani. A fost înmormântat cu onoruri militare.

 

 

SURSĂ: Ziua de Constanţa.

Edited by BIS aka OldNab

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topic deschis pentru următoarele 72 de ore.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.