Jump to content

Consideri că ai contribuit suficient față de comunitate pentru a fi VIP? Atunci citește aici

Sign in to follow this  
BIS aka OldNab

[20 iunie] 1837 - urcarea pe tron a reginei Victoria

Recommended Posts

Imagini pentru queen victoria

 

 

 

Domnia reginei Victoria a Marii Britanii este considerată un model de succes politic şi de mulţumire naţională. Având doar 18 ani când a urcat pe tron, Victoria a domnit aproape 64 de ani – de la 20 iunie 1857 până la moartea ei, la 22 ianuarie 1901. Deşi puterea ei era în mare parte simbolică, în timpul domniei ei Marea Britanie a devenit cea mai mare putere a lumii în secolul al XIX-lea. În 1876 a fost încoronată Împărăteasă a Indiei, titlu ce simboliza vastele posesiuni coloniale ale Marii Britanii; se spunea că pe vremea reginei Victoria în Imperiul Britanic soarele nu apunea niciodată.

 

La trei ani după ce a devenit regină, Victoria s-a căsătorit cu vărul ei primar, Albert de Saxa-Coburg-Gotha. S-au căsătorit din dragoste; Victoria scria că se simţea „paralizată“ când soţul ei era departe. I-a dăruit nouă copii şi a suferit îngrozitor când el a murit în 1861, în al 22-lea an de căsnicie. Înainte de a muri, prinţul Albert a căsătorit-o pe fiica lor cea mare, Victoria, cu prinţul moştenitor al Prusiei, Frederic, instituind astfel o politică matrimonială care va face din văduva lui „bunica Europei„.

 

Tânăra Victoria a fost pentru scurt timp Împărăteasa Germaniei, dar fiul ei, Wilhelm al II-lea, a fost Kaiserul german din Primul Război Mondial. Prin căsătoriile celorlalţi copii ai ei, regina Victoria a devenit bunica ultimei ţarine a Rusiei, Alexandra, şi a soţiilor regilor Norvegiei, României, Suediei şi Spaniei. Primul născut şi succesorul ei, Eduard al VII-lea, a fost străbunicul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

 

 

SURSĂ: ISTORII REGĂSITE.

Edited by BIS aka OldNab

Share this post


Link to post
Share on other sites

Topic deschis pentru următoarele 72 de ore.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.