Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Nici Curtea de Apel nu a validat mandatul lui Andrei Năstase


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

ZyZ3PTgwMCZoYXNoPTBiYWNmYTk0NWI2OTRmNDEzYTI4N2E1MWVkZDQyMzhl.thumb.jpg

 

 

 

 

Curtea de Apel Chişinău a menţinut joi hotărârea de marţi a unei instanţe inferioare care a invalidat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, câştigate de unul din liderii opoziţiei proeuropene, Andrei Năstase, informează Radio Chişinău şi Deschide.md.

 

Decizia poate fi atacată, ceea ce Andrei Năstase a anunţat că va face. De asemenea, el a chemat oamenii la proteste, care au început de ieri la Chişinău. Invalidarea alegerilor a provocat şi reacţii critice din partea Bruxellesului şi Washingtonului, care au denunţat o evoluţie îngrijorătoare în Republica Moldova.

 

Curtea de Apel Chişinău a respins, după o şedinţă de câteva ore, recursul depus de Andrei Năstase, dar şi de contracandidatul său din turul doi, socialistul Ion Ceban. Prima instanţă nu a confirmat legalitatea alegerilor motivând că ambii candidaţi au chemat alegătorii la urne în ziua alegerilor prin intermediul reţelelor de socializare. Judecătoarea care a examinat dosarul a calificat acest comportament drept agitaţie electorală.

 

Pe de altă parte, Andrei Năstase consideră decizia drept una ilegală şi luată la comanda politică a guvernării. El a anunţat că va contesta hotărârea la Curtea Suprema de Justiţie şi a chemat la acţiuni masive de protest.

 

Deciziile instanţelor au provocat mai multe acţiuni de protest, ieri şi astăzi, dar şi reacţii din partea Uniunii Europene şi a Ambasadei SUA la Chişinău, care au cerut ca procedurile de recurs să aibă loc într-o manieră transparentă.

 

Opoziţia moldoveană şi mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au acuzat guvernarea că ar sta în spatele deciziei judecătoreşti, întrucât Andrei Năstase este un critic vocal al acesteia. Pe de altă parte, premierul Pavel Filip a negat orice implicare a autorităţilor în luarea deciziei de către instanţă.

 

 

SURSE: Digi24JurnalTVnews.roindependent.mdziare.combani.mdTV8deschide.mdCrime MoldovaAgoraProTVProvincialSputniktelegraph.mdall moldovaRFImoldpresTimpul#diezanticoruptie.mdEurActivRadio România Actualităţitoday.mdRomânia Liberămoldova.org.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.