Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

I-au luat toată puterea. Sampaoli "nu mai există" pentru jucători şi nu va face echipa pentru meciul decisiv cu Nigeria: "Asta e situaţia! Poate sta pe bancă dacă vrea, nu e nicio problemă". Cine va juca rolul antrenorului


cedrykk
 Share

Recommended Posts

b1.jpg.d383ffe768ae19ee30676573aae55939.jpg

 

Haosul din sânul naţionalei Argentinei duce la o situaţie incredibilă pentru o reprezentativă pe care mulţi o vedeau cu mari şanse la obţinerea titlului mondial. Jorge Sampaoli (58 de ani) nu mai are niciun fel de putere la echipă, jucătorii i-au cerut preşedintelui federaţiei argentiniene să-l demită, iar un fost mare fotbalist al sud-americanilor a anunţat că selecţionerul nici măcar nu va face echipa pentru meciul decisiv, cu Nigeria! 

 

Sampaoli i-a înfuriat pe toţi prin deciziile tactice pe care le-a luat, preferând să ţină pe bancă vedetele Dybala, Di Maria sau Higuain şi să mizeze pe fotbalişti precum Maximiliano Meza, iar jocul catastrofal al argentinienilor i-a atras un val de critici căruia nu i-a putut face faţă. Cum "celestii" au plecat la drum cu gândul de a câştiga trofeul, eliminarea din faza grupelor ar fi considerată o ruşine naţională, iar toată furia pentru rezultatele slabe (1-1 cu Islanda şi 0-3 cu Croaţia) a fost vărsată pe fostul antrenor al Sevillei. 

 

Potrivit presei internaţionale, jucătorii au mers la Jorge Burruchaga, directorul tehnic, şi i-au cerut să-i ia lui Sampaoli responsabilitatea de a alcătui echipa de start pentru meciul cu Nigeria, de marţi, decisiv pentru calificarea în optimile de finală. Iar Romam Giusti, component al echipei care a câştigat aurul mondial în Mexic, în 1986, a dezvăluit un lucru care ar părea incredibil: "Jucătorii vor decide echipa, asta e situaţia! Dacă Sampaoli vrea să stea pe bancă, o poate face, nu e nicio problemă", a spus Giusti. 

 

Jurnaliştii argentinieni speculează că Leo Messi şi Javier Mascherano, cei mai importanţi oameni din vestiar, vor fi cei care vor avea cel mai important cuvânt de spus în alcătuirea echipei, urmând ca Sampaoli, care a rămas de mult fără încrederea oamenilor pe care-i antrenează, să aibă doar un rol decorativ. De altfel, selecţionerul Argentinei şi-a asumat întreaga vină pentru situaţia dezastruoasă în care se află echipa, i s-a adresat lui Claudio Tapia, şeful fotbalului argentinian, pentru a-şi da demisia, dar s-a considerat că ar fi mai bine ca el să rămână alături de jucători. 

 

Cu un punct din două meciuri, Argentina e obligată să învingă Nigeria, marţi, la o diferenţă mai mare decât cea la care Islanda ar învinge Croaţia, pentru a evita o eliminare ruşinoasă. 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.