Jump to content

12 lucruri despre dragostea de pisică


AleCs STN
 Share

Recommended Posts

Doar un stăpan de pisică poate ştii cât de iubitoare pot fi aceste feline. Se acorda mai mult credit câinilor ca fiind cele mai iubitoare animale, însă adevărul acesta nu e complet. Pisicile îsi declară iubirea fată de stapănii lor in maniere mult mai subtile si mult mai complexe.

Limbajul corporal reprezintă declaraţia lor de iubire si nu e nevoie de multa experientă pentru a întelege ce doreşte felina noastra sa transmita. Haideţi să vedem cum îşi manifestă pisicile afecţiunea faţă de stăpân şi dacă vă recunoaşteţi companionii felini în aceste acţiuni.

1.  Loviturile cu capul

dar nu din cele violente si dureroase, ci acelea sub forma de mangaiere. Pisica îţi freacă faţa şi obrajii de picioarele noastre sau uneori se urcă în braţele noastre şi îşi îndeasă capul în gâtul sau faţa noastră. Pisicile posedă pe obraji glande care secretă o substanţă odorizantă, unică pentru fiecare individ. Prin frecarea obrajilor de obiecte sau persoane, pisicile îşi aclamă posesiunea faţă de acestea. Aceste gesturi sunt foarte calduroase şi înmoaie inima oricui. Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste pe care o putem primi.

2. Salutul de bun venit acasă

Bine ai revenit

 

cu care ne întampină pisica noastră. De fiecare dată cand sosesc acasă, îmi gasesc motanul pozitionat în hol, ca şi cum m-ar fi aşteptat acolo toată ziua. La auzul cheii în uşă, motanul aleargă spre uşă din orice colţ al casei şi se asează acolo într-o poziţie relaxată ca şi cum ar fi stat acolo tot timpul. Aşa transmite el faptul că se bucură că am sosit acasă teafară şi că i-a fost dor. Apoi motanu se întinde pe jos cu spatele întins, se rostogoleşte cu burta în sus şi abia aşteaptă sa fie mangaiat. În această poziţie, pisicile sunt cele mai vulnerabile, iar prin adoptarea lor, el demonstrează faptul ca se simte in sigurantă alaturi de mine şi că se simte bine în prezenţa mea.

3. Dormitul în poală

pisica-in-poala

 

sau în patul nostru este un alt gest de încredere şi afectiune, somnul fiind o alta stare în care pisicile nu se pot apara.

4. Nu doar câinii se ţin scai după stăpâni peste tot prin casă, ci si pisicile îşi urmaresc stăpânii.

Daca mergeţi dintr-o încapere într-alta iar pisica vă înosţeşte numaidecât, înseamnă ca adora sa fie în prezenţa voastră şi nu vrea să piardă niciun moment împreună. Motanul meu Jinx este prezent peste tot unde sunt eu.

5. Torsul

torusul-pisicii

 

Pisicile torc în diverse situatii: când sunt foarte mulţumite, dar şi când sunt stresate sau în suferinţă. Însă daca pisica toarce atunci cand stă asezată în braţele voastre şi o mangâiaţi, cu sigurantă nu este nicio tortură pentru ea. Este o reacţie la fericirea care o simte în prezenţa voastră şi in acelaşi timp torsul are un efect calmant  pentru noi.

6. Coada ca un semn de intrebare

pisica-semnul-intrebarii

 

Coada pisicii stă ca un semn de întrebare atunci cand este încantată de ceva. Dacă vă întampină cu coada ridicată drept şi vârful curbat, înseamnă că este bucuroasă să vă revadă.

 7. Coada ridicata drept

Dacă merge prin casă cu coada ridicată drept în prezenţa voastră, atunci pisica este foarte încrezatoare si se simte bine.

8. Sărutul pisicii

Pisicile ne sărută prin priviri. Kitty-kiss este atunci când pisica ne priveşte cu ochii pe jumatate deschişi şi clipeşte lent. Nu e foarte greu de ghicit ce vrea să transmită. Caldura privirii şi magia pleoapelor lente nu poate insemna decât o declaraţie de dragoste. Putem sa ii raspundem la sarut în aceeaşi manieră sau macar prin mângaiat.

9. Toaletarea

dragostea de pisica

 

In lumea pisicilor, toaletarea altui semen este semn de mare prietenie şi acceptare. Pisicile îşi curaţă blana una alteia cu multă dedicare şi gingaşie. Dacă pisica ne linge mainile, faţa sau părul, e destul de clar că i-am intrat la inimă. Aceleaşi sentimente sunt transmise şi atunci cand pisica ne permite să o toaletăm noi.

10. Cadourile

Pisicile lasă pe pragul uşii sau langă uşa un soarece sau o cârtiţă moartă sau chiar muşte sau gandaci. Pisica stă langa trofeu cu o privire ce denota mândrie şi încântare. Tocmai aţi primit un cadou care înseamnă o mare apreciere din partea pisicii. A trudit mult la vânătoare pentru ca să vă poată oferi această mică desfătare. În niciun caz să nu o certaţi, pentru că va fi foarte dezamagită şi va considera că nu sunteţi satisfăcuti de pradă, şi va încerca să prindă ceva mai consistent. În orice relaţie oferirea de cadouri este un gest de afecţiune supremă, la fel şi  cu pisica voastră.

11. Frământatul

Frământatul este un gest păstrat de pisică încă de când era pui şi masa pieptul mamei pentru a primi lapte. La adult, această acţiune semnifică multumire şi afecţiune, dacă este executat pe stăpân sau pe altă pisică. Lasati pisica să vă maseze usor abdomenul sau spatele.

12. Mieunatul

De regulă, pisicile nu sunt foarte vocale. Însă există indivizi sau rase, precum Siameza, cărora le place sa vorbească continuu. Dacă pisica miaună calm în prezenţa voastră înseamnă că se simte bine cu voi şi adoră sa vă povestească diverse lucruri pisicesti.

SURSA

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.