Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Puterea prezentului


Andrada
 Share

Recommended Posts

TTCUdx6.jpg

 

Nu doar o data mi s-a întâmplat să fiu într-un loc minunat, având alături o companie plăcuta și apoi pur și simplu să regret. Nu am știut să iau experienţa întru totul, să fiu prezentă 100%, să mă bucur de fiecare clipă, pentru ca m-am lăsat distrasă de gânduri, de grija zilei de mâine și implicit de verificatul telefonului. Cu greu am reușit să înţeleg că, deși în mod normal suntem tentaţi să trăim în trecut, să ne amintim sau să ne proiectăm în viitor, momentul prezent este tot ce avem.  Așadar, m-am decis că trebuie sa fac ceva în privinţa asta doar când am dat peste termenul întortocheat de MINDFULNESS.

 

 

Doar va intreb, vi se pare cunoscuta situatia asta:

''Mi-am amintit ca mâine trebuie sa merg nu știu unde, stai sa dau un mesaj, dar tu continuă,  aaa și să mă programez pe saptamana viitoare la nu știu ce… despre ce vorbeam ? înainte sa mă las distrasă de gânduri.''

 

 

 

Eu, personal, ma regasesc in ceea ce va spun. Dar, sa revin la acest ''mindfulness''. Mai exact, ce este?

Mindfulness este o tehnică psihologică pe care o putem pune în practica  oricând ne simţim copleșiţi și avem nevoie de un moment de respiro fie acasă, la serviciu, la sală sau pe drum. Exerciţiile de mindfulness sunt un antidot dovedit pentru stres.

 

 

 

  • Puterea prezentului te poate face sa traiesti o viata mult mai.. satisfacatoare

 

Nu trebuie sa fim în vacanţă în Bahamas pentru a ne putea bucura de peisajul din jurul nostru, putem găsi bucurie autentica chiar și admirând o frunză din parc care se desprinde și este în cădere liberă. Tot ceea ce trebuie să facem este să ne permitem să observăm, să fim atenți la ce se întâmplă în jurul nostru și să percepem evenimentele cu toate simțurile, fără a le categoriza în bun sau rău.

Desi noi ne-am propune / ne propunem sa contemplam lacul, frumusetea naturii, peste cateva secunde de liniste, o voce interioara ne va aduce aminte ca saptamana viitoare ai un examen important, trebuie sa platesti chiria, sa iti ajuti un prieten cu un proiect si asa mai departe. Odată cu aceste gânduri nepoftite care ne distrag atenţia de la  momentul actual suntem proiectaţi fie în trecut, fie in viitor. Indispensabil apar și stări emoţionale, precum  tristeţe, griji, anxietate, nervozitate, care nu ne mai lasă să ne bucurăm de ceea ce avem acum.

 

Dar, uite ca aici, acea tehnica mentionata anterior, isi face simtita prezenta si-ti sare in ajutor pentru a beneficia de puterea prezentului. Prin mindfulness putem alunga aceste gânduri și ne face să înţelegem că așa cum au venit vor și pleca și nu ne pot afecta, decât daca le permitem noi.

Așa că, după ce am contemplat vom începe sa descriem tot ceea ce vedem, tot ceea ce simțim, chiar daca aparent observăm un  detaliu nesemnificativ. Important este să ne dorim să fim acolo și să ne propunem sa trăim în prezent pentru că doar acela e singurul moment pe care îl avem garantat  și asupra căruia ne  putem exercita controlul. Dacă ne așezăm la masă, să ne oferim timpul si răbdarea pentru a ne bucura de gust, de savoarea mâncării.

 

 

sursa

 

Sper ca va place ceea ce postez, temele abordate si chiar astept un comentariu mai jos cu pareri.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.